Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 85 g rétesliszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 85 g porcukor
- 80 g vaj
- 85 g méz
- 3 db tojás
A mázhoz
- 2 db tojásfehérje
- 200 g Koronás porcukor
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 85 g rétesliszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 85 g porcukor
- 80 g vaj
- 85 g méz
- 3 db tojás
A mázhoz
- 2 db tojásfehérje
- 200 g Koronás porcukor
A mézes puszedli recept elkészítését a tészta összeállításával kezdjük. Egy nagyobb tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézeskalács-fűszerkeveréket. Egy másik tálban összekeverjük a felolvasztott vajat, a mézet és a tojásokat. A két részt alaposan összedolgozzuk, majd a lágy masszát hűtőbe tesszük, és legalább 2 órát pihentetjük.
A pihentetés után a tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és ízlés szerint kiszaggatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 13-16 perc alatt megsütjük. Figyeljünk oda, nehogy megégjenek! Ha már kicsit barna, az már jó.
Amíg sül, a mázhoz alaposan kikeverjük a fehérjét a cukorral, majd a még meleg puszedliket belemártjuk, visszatesszük a tepsire, és további 2 perc alatt rászárítjuk a mázat. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, és már csemegézhetünk is.
- Elkészítési idő: kb. 25 perc
- Sütési idő: kb. 18 perc
- Pihentetés: min. 120 perc
Ha tetszett a mézes puszedli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!