Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 110 g puha vaj
- 260 g cukor
- 1 ek méz
- 1 db tojás
- 60 ml tej
A krémhez
- 200 g krémsajt
- 200 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 mk őrölt gyömbér
- 10 g vaníliás cukor
Mézeskalácsszendvics
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 110 g puha vaj
- 260 g cukor
- 1 ek méz
- 1 db tojás
- 60 ml tej
A krémhez
- 200 g krémsajt
- 200 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 mk őrölt gyömbér
- 10 g vaníliás cukor
A mézeskalácsszendvics tésztájához a lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a sóval és a sütőporral. A vajat habosra keverjük a cukorral, a mézzel, a tojással és a tejjel, majd az egészhez hozzákeverjük a lisztes részt, átgyúrjuk, és golflabdaméretű golyókat formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakjuk a golyókat, kissé ellapítjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez mindent összekeverünk, és kb. 1 evőkanálnyi mennyiséggel kettesével összeragasztjuk vele a sütiket.
Előkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 25 perc
Összesen: kb. 65 perc
Ha tetszett a mézeskalácsszendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több mézeskalácsos finomság:
Narancsos-mézeskalácsfűszeres galette
Mézeskalácsos-diós bejgli
Mézeskalácsos-tojáslikőrös kávé