Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 200 g márkázott vaj
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ db citrom héja
- 1 db tojás
A krémhez
- 5 db tojássárgája
- 50 g liszt
- 100 g cukor
- 180 ml tej
- 200 ml pezsgő
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
A díszítéshez
- 40 g csokoládé
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 200 g márkázott vaj
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ db citrom héja
- 1 db tojás
A krémhez
- 5 db tojássárgája
- 50 g liszt
- 100 g cukor
- 180 ml tej
- 200 ml pezsgő
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
A díszítéshez
- 40 g csokoládé
A tésztához a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót, a lehető leggyorsabban (főleg, ha kézzel dolgozunk). Majd fóliába csomagoljuk a tésztát, és berakjuk 30-40 percre a hűtőbe.
A krémhez a vaj kivételével csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. A krémalapot hagyjuk hűtőhidegre hűlni.
Közben a tésztát kicsomagoljuk a fóliából, és lisztezett deszkán 1,5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
A krémalapot robotgéppel elkezdjük kikeverni, miközben hozzáadagoljuk a vajat. A krémet nyomózsákba töltjük, és a korongok felére nyomunk belőle. Mindegyik tésztakorongra kerül egy másik, és kissé rányomjuk őket.
A díszítéshez vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtogatott tölcsérbe csorgatjuk, kivágjuk a végét, és óramintát „rajzolunk” a sütik tetejére. Egy napot mindenképp hagyjuk pihenni, mert akkor fog megpuhulni a tészta.
Ha tetszett a pezsgőkrémes linzer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!