Hirdetés
Bespájzolva

Szilvalekváros hájas süti

Hozzávalók

25
darabhoz
+

A tésztához

700 g liszt
100 ml fehérbor
100 ml szénsavas víz
3 ek tejföl
2 db tojás
1 mk cukor
1 mk só

A rétegezéshez

420 g sertésháj
1 ek ecet

A töltelékhez

1 üveg sűrű szilvalekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szilvalekváros hájas süti

Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

25
darabhoz
+

A tésztához

700 g liszt
100 ml fehérbor
100 ml szénsavas víz
3 ek tejföl
2 db tojás
1 mk cukor
1 mk só

A rétegezéshez

420 g sertésháj
1 ek ecet

A töltelékhez

1 üveg sűrű szilvalekvár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sertéshájat húsdarálón ledaráljuk, összekeverjük az ecettel, majd félrerakjuk. A tészta hozzávalóit egy üstbe mérjük, és kidolgozzuk. A tésztát kb. 45 × 35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a sertéshájjal. Az egyik rövidebbik oldalát behajtjuk a tészta kétharmadáig, a maradék harmadot erre ráhajtjuk, majd az egészet elforgatjuk 90 fokkal, és félbehajtjuk, hogy kb. négyzet alakot kapjunk. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre a hűtőbe tesszük.

Ezt a hajtogatós-hűtős folyamatot még kétszer megismételjük, majd a tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és 8 × 6 cm-es, kisebb téglalapokra vágjuk. A közepükre 1-1 evőkanálnyi sűrű szilvalekvárt rakunk, és félbehajtjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsin 30 percig pihentetjük őket, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Sok-sok porcukorral megszórva kínáljuk.

Szilvalekváros hájas
Szilvalekváros hájas süti

Ha tetszett a szilvalekváros hájas süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások