Hozzávalók
A tésztához
- 700 g liszt
- 100 ml fehérbor
- 100 ml szénsavas víz
- 3 ek tejföl
- 2 db tojás
- 1 mk cukor
- 1 mk só
A rétegezéshez
- 420 g sertésháj
- 1 ek ecet
A töltelékhez
- 1 üveg sűrű szilvalekvár
Szilvalekváros hájas süti
Hozzávalók
A tésztához
- 700 g liszt
- 100 ml fehérbor
- 100 ml szénsavas víz
- 3 ek tejföl
- 2 db tojás
- 1 mk cukor
- 1 mk só
A rétegezéshez
- 420 g sertésháj
- 1 ek ecet
A töltelékhez
- 1 üveg sűrű szilvalekvár
A sertéshájat húsdarálón ledaráljuk, összekeverjük az ecettel, majd félrerakjuk. A tészta hozzávalóit egy üstbe mérjük, és kidolgozzuk. A tésztát kb. 45 × 35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a sertéshájjal. Az egyik rövidebbik oldalát behajtjuk a tészta kétharmadáig, a maradék harmadot erre ráhajtjuk, majd az egészet elforgatjuk 90 fokkal, és félbehajtjuk, hogy kb. négyzet alakot kapjunk. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre a hűtőbe tesszük.
Ezt a hajtogatós-hűtős folyamatot még kétszer megismételjük, majd a tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és 8 × 6 cm-es, kisebb téglalapokra vágjuk. A közepükre 1-1 evőkanálnyi sűrű szilvalekvárt rakunk, és félbehajtjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsin 30 percig pihentetjük őket, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Sok-sok porcukorral megszórva kínáljuk.
Ha tetszett a szilvalekváros hájas süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!