Hirdetés

1 békebeli és 1 trendi menü a karácsonyi asztalra

Szójás-mézes tarja szezámos csípős pak choi-jal

Ha nem vagytok a pikáns ételek hívei, a csípőset nyugodtan hagyjátok ki, bár jól áll neki.

Sárgadinnyesalsa

Nagyon könnyen összedobhatjátok!
Hirdetés

1 békebeli és 1 trendi menü a karácsonyi asztalra

Ment az agyalás, hogy inkább hagyományos vagy inkább újhullámos karácsonyi menüsort dobjunk nektek össze, végül úgy döntöttük, hogy nem választunk, hanem legyen mindkettő. A hal-káposzta-mézeskalács koncepciót viszont megtartottuk. Aki végképp nem tudja, hogy mit szeretne, dönthet a fúziós megoldás mellett. :D
Hirdetés

Csatlakozzatok ti is az Unicef #főzzagyermekekért kampányához, vendégeljétek meg a barátaitokat, vagy legyetek ti a vendégei másoknak, érezzétek magatokat jól, és támogassátok a világ legsebezhetőbb gyermekeit, ahogy mi is tesszük! Mutatunk néhány tippet hozzá!  

Hagyományos halászlé

Arról lehet persze vitatkozni, hogy szegedi, bajai vagy egyik sem, mert anyáé a legjobb, de egy biztos: karácsonykor a halászlé a legászabb lé! Ez a recept egyébként félúton van a két város elgondolása között. Kihagytuk belőle a szegedire jellemző passzírozást és a bajai jellegzetességét, a tésztát is, de így is zseniálisan finom, úgyhogy hajrá! 

Töltött káposzta 

A töltött káposztának szintén megannyi verzióját ismerjük, egy dolog azonban közös bennük – nem a legmegúszósabb kaják közt tartjuk számon. Elképzelhető, hogy van némi összefüggés, hogy a legtöbben miért évente csak egyszer futnak neki. Na de tegyük ezt most félre, vegyünk egy nagy levegőt, mert a lényeg, hogy nem telhet el karácsony töltött káposzta nélkül. Ha majd az elfogyasztása után elégedetten szuszogtok, úgyis az lesz a vége, hogy megérte! 

Mézeskalács

Szintén nem a megúszós rovat, de szintén kötelező. Sokan évekig finomítgatják a receptet, hogy azonnal puha mézeskalácsot kapjanak, de nektek nem kell, mert mi már tudjuk, hogy az igazi! A díszítésből ráadásul a gyerekek is ki tudják venni a részüket, úgyhogy szükség lesz kis méretű kötényekre is. 🙂 

Újhullámos 

Nagyon színes halleves

Arra kérünk titeket, hogy ne tántorítson el senkit az, hogy pepecsnek tűnik. Nem fogunk hazudni, kicsit tényleg az, de a végeredmény 100%, hogy kárpótolni fog! Rengeteg íz és szín találkozása ez a leves, ebből adódóan az egyik legjobb is. A halgombóc receptjét pedig külön érdemes az emlékezetbe (vagy bárhova) vésni, mert más levesekben is izgalmas betétként szolgálhat. 


Vega töltött káposzta

Igen-igen, tessék kilépni a komfortzónából, mert csodálatos meglepetések várnak minden sarkon! Pontosan ilyen ez a vega töltött káposzta recept is, amiből nullára, vagyis NULLÁRA fog hiányozni a hús. Arról nem is beszélve, hogy ebben az időszakban egyik kezünkben a marhaoldalassal, másikban meg a töltött dagadóval várjuk, hogy felszeleteljék a bejglit, szóval még jól is fog esni egy könnyedebb fogás. 

Mézeskalács pohárkrém  

Mivel a leves és a káposzta is elég időigényes kaja, úgy voltunk vele, hogy legalább a desszert legyen megúszós. Ez a recept abban az esetben ideális, ha már telítődtetek a klasszikus mézeskaláccsal, de még mindig annyi van, hogy jutna belőle egy komplett ovis csoportnak is. Minimális energiabefektetéssel, látványos, és gyors megkoronázása az egész napos konyhai sürgés-forgásnak. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások