Hozzávalók
- 125 g datolya (magozott)
- 100 g dió
- 40 g apró szemű zabpehely
- 1 db narancs leve
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Diós datolyagolyó
Hozzávalók
- 125 g datolya (magozott)
- 100 g dió
- 40 g apró szemű zabpehely
- 1 db narancs leve
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
A diós datolyagolyó elkészítéséhez egy kis edényben vizet forralunk, lehúzzuk a tűzről, és belerakjuk a datolyát. Kb. 1 óráig hagyjuk puhulni, majd leszűrjük.
Ledaráljuk a diót, és 4 evőkanálnyi mennyiséget félrerakunk egy tányérba. A maradékot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a narancs kifacsart levét, a mézeskalács fűszerkeveréket és a datolyát, majd botmixerrel összedolgozzuk.
A masszából kis golyókat formázunk, és megforgatjuk a korábban félretett darált dióban.
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Összesen: 75 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!