Hozzávalók
A muffinhoz
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt gyömbér
- 100 g barna cukor
- 70 g kandírozott gyömbér
- 2 ek méz
- 60 g vaj
- 2 db érett banán
- 2 db tojás
- 120 ml tej
A krémhez
- 250 g krémsajt
- 4 ek porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
Banános-gyömbéres muffin
Hozzávalók
A muffinhoz
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt gyömbér
- 100 g barna cukor
- 70 g kandírozott gyömbér
- 2 ek méz
- 60 g vaj
- 2 db érett banán
- 2 db tojás
- 120 ml tej
A krémhez
- 250 g krémsajt
- 4 ek porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
A banános muffin tésztájához először a lisztet átszitáljuk a sütőporral és az őrölt szegfűszeggel, valamint az őrölt gyömbérrel. A keverékbe szórjuk a barna cukrot és az apróra vágott kandírozott gyömbért is.
A mézet egy gyorsforralóban összeolvasztjuk a vajjal, a banánt pedig összeturmixoljuk a tojásokkal és a tejjel, majd mindkét keveréket a liszthez öntjük. Robotgép segítségével összedolgozzuk a masszát, majd a muffinpapírokat majdnem tele szedjük a masszával.
A muffinokat 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 5 percig így sütjük. Ezután a hőmérsékletet letekerjük 170 fokra, és így, további 18 perc alatt készre sütjük a muffinokat, majd félretesszük lehűlni.
A krémhez a krémsajtot kihabosítjuk a porcukorral, összeforgatjuk a citromhéjjal, majd csillagcsővel kiegészített habzsákba szedjük. A lehűlt muffinok tetejét levágjuk, nyomunk rájuk a krémből, majd egy csipetnyi őrölt szegfűszeggel hintjük meg.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!