Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 150 g eritrit
- 115 ml olaj
- 150 ml narancslé
- 90 g rizsliszt
- 90 g mandulaliszt
- 20 g kakaópor
- ½ csomag sütőpor
A krémhez
- 330 g habtejszín
- 140 g cukormentes étcsoki
- 140 g cukormentes tejcsoki
Az összeállításhoz
- 180 g cukormentes lekvár
- 300 g mascarpone
A díszítéshez
- 8 - 10 szem málna
- néhány kocka csoki
Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 150 g eritrit
- 115 ml olaj
- 150 ml narancslé
- 90 g rizsliszt
- 90 g mandulaliszt
- 20 g kakaópor
- ½ csomag sütőpor
A krémhez
- 330 g habtejszín
- 140 g cukormentes étcsoki
- 140 g cukormentes tejcsoki
Az összeállításhoz
- 180 g cukormentes lekvár
- 300 g mascarpone
A díszítéshez
- 8 - 10 szem málna
- néhány kocka csoki
A gluténmentes csokitorta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel fehéredésig habosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat és a narancslevet is. A liszteket, a kakaóport és a sütőport egy tálba szitáljuk.
A sárgájás alapba dolgozzuk a lisztes részt, belekeverjük a fehérje felét, majd a másik felével már óvatosabban kevergetve fellazítjuk azt. A masszát 2 db 18 cm-es formába öntjük, és 175 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a darabokra tört ét- és tejcsokira öntjük, és addig keverjük, amíg felolvad, végül lehűtjük.
A torta összeállítása
A piskótákat elfelezzük, így 4 réteget kapunk. Az alsó lapra kerül egy réteg lekvár, erre egy vékonyabb réteg csokikrém, majd megy rá egy piskótalap, amire lekvárt, majd újabb réteg krémet kenünk, ezt követi egy ugyanilyen réteg, és a végén egy piskótával zárjuk a sort. Ezután kb. 40 percig hűtőben pihentetjük a tortát.
A maradék krémet kihabosítjuk, majd belekeverjük a mascarponét. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, épphogy csak kezdjen el stabilabb állagú lenni, mert könnyen darabossá válhat. (Ha ez mégis megtörténik, egy picit rámelegítünk, vagy hozzáadunk kevés tejszínt, így újra jó halmazállapotú lesz a krémalap.)
Ezzel a krémmel egyszer körbekenjük a torta oldalát és tetejét, kb. 20 percre hűtőbe dobjuk, majd egy újabb réteggel átkenjük. A megmaradt, habzsákba töltött krémmel, málnaszemekkel és csokidarabokkal díszítjük a tortát.
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 35 perc
Hűtés és elkészítési idő: 90 perc
Összesen: 140 perc
Ha tetszett a gluténmentes csokitorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több gluténmentes recept:
Gluténmentes tahinis keksz
Gluténmentes sajtos puffancs
Cukor- és gluténmentes epres-zabos süti