Hozzávalók
A tésztához
- 60 g puha vaj
- 180 g cukor
- 3 db tojás
- 40 g méz
- 200 ml tej
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 180 g liszt
- 10 g kakaópor
A krémhez
- 2 db tojássárgája
- 30 g porcukor
- 20 g vaníliás cukor
- 100 ml tej
- 200 ml Baileys
- 50 g liszt
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
A mázhoz
- 100 g vaj
- 40 g cukor
- 30 ml tej
- 20 g kakaópor
A külsejére
- kókuszreszelék
Hozzávalók
A tésztához
- 60 g puha vaj
- 180 g cukor
- 3 db tojás
- 40 g méz
- 200 ml tej
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 180 g liszt
- 10 g kakaópor
A krémhez
- 2 db tojássárgája
- 30 g porcukor
- 20 g vaníliás cukor
- 100 ml tej
- 200 ml Baileys
- 50 g liszt
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
A mázhoz
- 100 g vaj
- 40 g cukor
- 30 ml tej
- 20 g kakaópor
A külsejére
- kókuszreszelék
A töltött kókuszkocka tésztájához a vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal és a mézzel, majd hozzáöntjük a tejet, végül belekeverjük a sót, a sütőport, a lisztet és a kakaóport is. A masszát sütőpapíros, vagy vékonyan kivajazott és kilisztezett kb. 20 x 25 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (ez kb. 20-24 perc).
Mikor kihűlt a tészta, hosszában kettévágjuk. A krémhez a sárgáját elkeverjük a porcukorral a és vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, a likőrt és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, pudingállagúra sűrítjük. Lefedjük egy fóliával, és kihűtjük. Mikor kihűlt, kikeverjük robotgéppel, és hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat.
A kettévágott tésztára kenjük a tölteléket, rárakjuk a másik tésztát, és hűtőbe rakjuk pár órára, amíg megdermed a krém, majd kockákra vágjuk.
A mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, majd ebbe mártjuk a sütikockákat, végül kókuszreszelékben megforgatjuk őket.
Ha tetszett a Baileyses krémmel töltött kókuszkocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!