Hozzávalók
- 2 csomag bolti pitetészta (300 g-os kiszerelés)
- 50 g aszalt áfonya
- 100 g mazsola
- 50 g kandírozott citrushéjmix
- 1 db narancs
- 50 g barna cukor
- 50 ml rum
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 db alma
- olaj és liszt a forma kikenéséhez
- 1 db tojás a lekenéshez
Megúszós mince pie
Hozzávalók
- 2 csomag bolti pitetészta (300 g-os kiszerelés)
- 50 g aszalt áfonya
- 100 g mazsola
- 50 g kandírozott citrushéjmix
- 1 db narancs
- 50 g barna cukor
- 50 ml rum
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 db alma
- olaj és liszt a forma kikenéséhez
- 1 db tojás a lekenéshez
A megúszós mince pie elkészítéséhez a pitetésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk kicsit pihenni. Addig egy aprítóba rakjuk az áfonyát, a mazsolát, a kandírozott citrushéjakat, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, a cukrot, a rumot és a fűszereket. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és durva darabokra vágva a töltelékhez adjuk, majd lezúzzuk úgy, hogy kissé rusztikus állagot kapjunk.
A tésztát kihajtogatjuk, és 12 db akkora korongot szúrunk ki, amekkora a muffintepsi mélyedéseinek alja. A tepsi mélyedéseit kiolajozzuk és kilisztezzük, majd az aljára rakjuk a tésztakorongokat.
A megmaradt tésztából 12 db olyan hosszú sávot vágunk, melynek magassága a forma mérete, a szélességével pedig körbeéri a forma mélyedéseit, majd belerakjuk a formába, és kissé összenyomkodjuk a korongokkal való illeszkedésnél.
A mélyedésbe rakjuk a tölteléket, a tetejére pedig csillag alakú kiszúróval formákat szúrunk ki, és a sütik tetejére rakjuk. Lekenjük lazán felvert tojással, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a sütiket. Mikor kihűltek, kivesszük őket a formából, és mindet megesszük.
Előkészítési idő: 10-15 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 25-30 perc
Összesen: kb. 60 perc
Ha tetszett a megúszós mince pie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!