Hozzávalók
A töltelékhez
- 100 g cukor
- 120 ml krémlikőr
- 250 g darált dió
- 50 g kandírozott narancshéj (aprítva)
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 12 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
Az összeállításhoz
- 1 csomag bejglitészta (400 g)
- 1 db tojás
- 1 db tojásfehérje
Hozzávalók
A töltelékhez
- 100 g cukor
- 120 ml krémlikőr
- 250 g darált dió
- 50 g kandírozott narancshéj (aprítva)
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 12 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
Az összeállításhoz
- 1 csomag bejglitészta (400 g)
- 1 db tojás
- 1 db tojásfehérje
A mézeskalácsos-diós bejgli elkészítéséhez a először a tölteléket készítjük el. A cukrot és a krémlikőrt egy gyorsforralóba öntjük, és felforraljuk. A darált diót, a kandírozott narancshéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, majd ráöntjük a forró likőrt, összedolgozzuk (óvatosan, hogy ne forrázzuk meg magunkat), és a masszát a hűtőbe tesszük.
A tésztát kiterítjük, és a kihűlt tölteléket két darab frissentartó fólia között nagyjából akkora téglalapra nyújtjuk, mint a tészta. A formázott tölteléket ráhelyezzük a tésztára, majd a két szélét behajtva feltekerjük a bejglit. Egy villával mélyen megszurkáljuk, megkenjük a felvert egész tojással és tojásfehérjével, majd 10-15 percig pihentetjük.
200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre, majd a tepsit megfordítva, 170 fokon folytatjuk tovább a sütést kb. 20 percig. Egy éjszakát hagyjuk állni, és másnap fogyasztjuk.

Ha tetszett a mézeskalácsos-diós bejgli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több bejgli:
