Hozzávalók
- 6 db mandarin
- 40 g porcukor
- 50 ml barna rum
- 100 g étcsoki
- 200 ml hideg tejszín
- 400 g krémsajt
- 50 g porcukor
- 15 g kakaópor
A rétegezéshez
- 80 g amaretti keksz
- 2 marék mandulalapocska
Mandarinos sajttorta-pohárkrém
Hozzávalók
- 6 db mandarin
- 40 g porcukor
- 50 ml barna rum
- 100 g étcsoki
- 200 ml hideg tejszín
- 400 g krémsajt
- 50 g porcukor
- 15 g kakaópor
A rétegezéshez
- 80 g amaretti keksz
- 2 marék mandulalapocska
Expressz vendégváró édességet/desszertet szeretnétek készíteni? Akkor ezt a pohárkrém receptet mentsétek el. 😉
A mandarinokat megpucoljuk és gerezdekre szedjük. 40 g porcukrot karamellizálunk egy serpenyőben, majd beledobjuk a mandarint, hozzáöntjük a rumot, és kb. 8 percig kevergetjük. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. A tejszínt kikeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a kakaóport, a maradék 50 g porcukrot, belecsorgatjuk az olvasztott csokit, és újra átkeverjük.
A krémet poharakba rétegezzük az amaretti keksszel, a mandarinszeletekkel plusz a sziruppal, és pirított mandulalapocskákkal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a mandarinos sajttorta-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!