Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 10 g vaníliás cukor
- 200 g cukor
- 3 ek víz
- 220 g liszt
- 12 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
A krémhez
- 2 db tojássárgája
- 20 g vaníliás cukor
- 140 g porcukor
- 100 ml tej
- 40 g liszt
- 200 ml csokis krémlikőr
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
Az oldalára
- 180 g kókuszreszelék
A tetejére
- 100 g fehér csoki apróra törve
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 10 g vaníliás cukor
- 200 g cukor
- 3 ek víz
- 220 g liszt
- 12 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
A krémhez
- 2 db tojássárgája
- 20 g vaníliás cukor
- 140 g porcukor
- 100 ml tej
- 40 g liszt
- 200 ml csokis krémlikőr
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
Az oldalára
- 180 g kókuszreszelék
A tetejére
- 100 g fehér csoki apróra törve
A hólabda tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral, a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval, végül a 3-féle textúrát egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított, 20 x 28 cm-es tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, a krémlikőrt és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt, robotgéppel kikeverjük, és hozzáadagoljuk a szoba-hőmérsékletű vajat.
A piskótát hosszában kettévágjuk, 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is a krémmel, és megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tetejére vízgőz felett felolvasztott fehér csokit csurgatunk, és legalább pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Ha tetszett a Baileyses krémmel töltött hólabda receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!