Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

16
darabhoz
+

A piskótához

6 db tojás
10 g vaníliás cukor
200 g cukor
3 ek víz
220 g liszt
12 g sütőpor
20 g kakaópor
1 csipet só

A krémhez

2 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
100 ml tej
40 g liszt
200 ml csokis krémlikőr
100 g szoba-hőmérsékletű vaj

Az oldalára

180 g kókuszreszelék

A tetejére

100 g fehér csoki apróra törve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baileyses krémmel töltött hólabda

A hólabda, avagy másik nevén kozák sapka egy puha, kakaós tésztás, ez esetben krémlikőrös, főzött krémmel töltött, igazi téli sütemény. Akár ismeritek az eredeti verziót, akár nem, ezt a csokis-krémlikőrös történetet mindenképp próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

16
darabhoz
+

A piskótához

6 db tojás
10 g vaníliás cukor
200 g cukor
3 ek víz
220 g liszt
12 g sütőpor
20 g kakaópor
1 csipet só

A krémhez

2 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
100 ml tej
40 g liszt
200 ml csokis krémlikőr
100 g szoba-hőmérsékletű vaj

Az oldalára

180 g kókuszreszelék

A tetejére

100 g fehér csoki apróra törve
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A hólabda tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral, a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval, végül a 3-féle textúrát egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított, 20 x 28 cm-es tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. 

A krémhez a sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, a krémlikőrt és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt, robotgéppel kikeverjük, és hozzáadagoljuk a szoba-hőmérsékletű vajat. 

A piskótát hosszában kettévágjuk, 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is a krémmel, és megforgatjuk kókuszreszelékben. 

A tetejére vízgőz felett felolvasztott fehér csokit csurgatunk, és legalább pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Baileyses krémmel töltött hólabda
Baileyses krémmel töltött hólabda

Ha tetszett a Baileyses krémmel töltött hólabda receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több krémlikőrös recept:

Csokis pite baileyses krémmel

Baileyses krémmel töltött kókuszkocka

Baileys-krémes képviselőfánk

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások