Hirdetés
Green Kitchen

Borleves

Hozzávalók

4
főre
+
1 db citrom héja
1 db narancs héja és leve
1 üveg száraz fehérbor
100 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 rúd fahéj
5 db szegfűszeg
6 db tojássárgája
200 ml tejszín
1 ek keményítő
200 ml habtejszín a díszítéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Borleves

Egyrészt tudjuk, hogy borban az igazság, másrészt meg isteni felvezetője a karácsonyi menünek, hiszen biztos, hogy megalapozza az este hangulatát, úgyhogy mindenképp próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db citrom héja
1 db narancs héja és leve
1 üveg száraz fehérbor
100 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 rúd fahéj
5 db szegfűszeg
6 db tojássárgája
200 ml tejszín
1 ek keményítő
200 ml habtejszín a díszítéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A citrusok héját vékonyan lehámozzuk, és egy főzőedénybe tesszük, a narancs levét is belefacsarjuk. Felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a cukrokat és fűszereket, majd az egészet alaposan felforraljuk. 4-5 percig főzzük, majd a lángot visszavesszük közepesre. 

A tojássárgákat összekeverjük a tejszínnel, és csomómentesre keverjük a keményítővel, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és addig kevergetjük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik. Az egészet átszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Kis tejszínhabbal díszítjük, és már fogyaszthatjuk is.

Borleves tálalása

Ha tetszett a borleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások