Hirdetés
Green Kitchen

Brandys áfonyakrémleves

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 csomag vaníliás cukor
200 ml habtejszín
150 ml brandy
200 ml tej
400 ml narancslé
500 g fagyasztott áfonya
½ db szerecsendió
½ db citrom leve
3 - 4 levél menta vagy 1 csipet morzsolt szárított menta

A betéthez

200 g friss áfonya
tejszínhab
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brandys áfonyakrémleves

Ez az a leves, ami egyaránt tökéletes hidegen és melegen, ki hogy szereti. Persze nyilván az édes és savanyú ízvilággal is játszhattok, hiszen nem egyforma az ízlésünk, én csak belőttem egy olyan verziót, ami szerintem megfelelő, de megborulhat a kezetek mindkét irányba.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 csomag vaníliás cukor
200 ml habtejszín
150 ml brandy
200 ml tej
400 ml narancslé
500 g fagyasztott áfonya
½ db szerecsendió
½ db citrom leve
3 - 4 levél menta vagy 1 csipet morzsolt szárított menta

A betéthez

200 g friss áfonya
tejszínhab
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az áfonyakrémleves elkészítéséhez először a vaníliáscukrot egy lábasba tesszük a habtejszínnel, a brandyvel, a tejjel, a narancslével és fagyasztott áfonyával. Belereszeljük a szerecsendiót, és felforraljuk, majd 5 perc rotyogtatás után egy turmixgépbe öntjük (vegyük ki a vaníliarúd héját), és krémesre pürésítjük.

Ez után jöhet hozzá a fél citrom leve, és a mentát is beledobjuk, majd 3-4 perc után eltávolítjuk. Érdemes jól lehűteni tálalás előtt. Friss áfonyával és tejszínhabbal fogyasztjuk.

Brandys áfonyakrémleves
Brandys áfonyakrémleves

Ha tetszett a brandys áfonyakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek is érdekelhetnek:

Körtés zellerkrémleves

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások