Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 400 ml marsala bor
- 1 csokor rozmaring
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor majoranna
- só, bors
- 80 g vaj
A tálaláshoz
- ciabatta
Marsala boros-csirkemájkrémes crostini
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 400 ml marsala bor
- 1 csokor rozmaring
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor majoranna
- só, bors
- 80 g vaj
A tálaláshoz
- ciabatta
A marsala boros-csirkemájkrémes crostini elkészítéséhez a megtisztított csirkemájat a szeletelt hagymával és fokhagymával magas hőmérsékleten barnára pirítjuk az olajon, majd felöntjük a marsala borral (vigyázzunk, mert magas alkoholtartalma miatt belobbanhat). Addig forraljuk, amíg a felére nem redukálódott a folyadék. Ekkor beletépkedjük a fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk, és turmixgépben pürésítjük.
A végén hozzádobjuk a vajat, azzal is összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy szűrőn, és hűtőbe tesszük.
Pirított ciabattával fogyasztjuk.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!