Hirdetés
Green Kitchen

Fogas kárpáti módra

Hozzávalók

2
főre
+
300 g bőrös fogasfilé (2 szelet)
30 ml olaj
20 g vaj
1 db citrom

A mártáshoz

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
30 ml olaj
100 ml fehérbor
200 ml főzőtejszín
só, bors
1 csokor kapor
1 kis csokor petrezselyem
150 - 200 g garnéla vagy koktélrák
1 ek keményítő
100 g csiperke

A rizshez

150 g hosszú szemű rizs
1 l víz
1 ek só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fogas kárpáti módra

Klasszikus fogás, amit kár lenne kihagyni az ünnepi asztalról. Garnéla, kapor és tejszín még sosem állt ilyen jól egy halfilének.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g bőrös fogasfilé (2 szelet)
30 ml olaj
20 g vaj
1 db citrom

A mártáshoz

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
30 ml olaj
100 ml fehérbor
200 ml főzőtejszín
só, bors
1 csokor kapor
1 kis csokor petrezselyem
150 - 200 g garnéla vagy koktélrák
1 ek keményítő
100 g csiperke

A rizshez

150 g hosszú szemű rizs
1 l víz
1 ek só
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát félfőre vágjuk, lepirítjuk az olajon, majd felöntjük fehérborral, és a felére forraljuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsit összevágott zöldfűszereket, majd az egészet addig turmixoljuk, amíg mentazöld színű mártást kapunk.

Egy serpenyőben lepirítjuk a garnélát, amit utána sózunk és borsozunk, majd a mártásba keverjük. Ha hígnak találjuk a mártást, egy evőkanálnyi keményítőt 20 ml vízzel összekeverünk, majd a mártáshoz adjuk, és 2-3 percig forraljuk.

Egy lábasban vizet forralunk a sóval, majd beleszórjuk a rizst, és kb. 12-14 perc múlva átszűrjük, és olajjal átkeverve melegen tartjuk. 

Egy serpenyőt hevítünk, majd a halszeleteket alapos leszárítás után megsózzuk, és az olajon először a sima felüket pirítjuk aranybarnára, majd a bőröset is, végül a bőrös felükkel felfelé rádobjuk a vajat, amit habzáskor kanállal a filékre locsolgatunk. Ettől szaftosabb lesz és biztosan átsül a hal.

A gombát felszeleteljük, és a forró serpenyőben megpirítjuk a hal után, majd az egészet tálalhatjuk is.

Fogas kárpáti módra
Fogas kárpáti módra

Ha tetszett a fogas kárpáti módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket nézd meg:

Rántott ponty franciasalátával

Hagyományos bajai halászlé

Harcsafasírt-paprikás túrós csuszával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások