Hozzávalók
- 600 g lehetőleg sima heringfilé (ha sehol nem kaptok, ugyanennyi savanyított hering)
- 400 g kifliburgonya
- 100 g savanyú uborka
A majonézhez
- 2 db tojássárgája
- 2 tk magos mustár
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 1 tk fehérborecet
- 400 ml olaj
- 2 ek tejföl
A savanyított lila hagymához
- 500 ml víz
- 2 csipet só
- 1 ek cukor
- 50 ml fehérborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 2 fej lila hagyma
Majonézes heringsaláta
Hozzávalók
- 600 g lehetőleg sima heringfilé (ha sehol nem kaptok, ugyanennyi savanyított hering)
- 400 g kifliburgonya
- 100 g savanyú uborka
A majonézhez
- 2 db tojássárgája
- 2 tk magos mustár
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 1 tk fehérborecet
- 400 ml olaj
- 2 ek tejföl
A savanyított lila hagymához
- 500 ml víz
- 2 csipet só
- 1 ek cukor
- 50 ml fehérborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 2 fej lila hagyma
Ha sikerül friss heringet vásárolni, akkor a savanyított lila hagymával együtt elkészíthetjük, a savanyítólé megduplázásával. Ehhez a vizet feltesszük forrni a sóval, cukorral, ecettel, fokhagymával és babérlevéllel. A hagymákat meghámozzuk és felcikkezzük, a halakat kis szeletekre vágjuk, és az egészre szűrőn keresztül ráöntjük a forró, savas marinálólevet, majd fóliával lefedve hagyjuk kihűlni benne.
A krumplit héjában megfőzzük, és amíg langyos, a héját lehúzzuk, majd felszeleteljük és szintén a marinálólébe tesszük.
A majonézhez a tojássárgájákat összekeverjük a mustárral, sóval, cukorral és ecettel, majd az olajat vékony sugárban hozzáadva, folyamatos keverés mellett készre keverjük a majonézt. Ezután hozzáadjuk a tejfölt is.
A marinádból kivesszük az összetevőket, hozzákeverjük a szeletekre vágott savanyú uborkát, és az egészet összeforgatjuk a majonézzel.
Ha tetszett a majonézes heringsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!