Hirdetés
Green Kitchen

Mandulabundás pisztráng

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A salátához

1 db zeller (nagyobb)
olívaolaj
só, bors
2 szál angol zeller
80 g rukkola
1 kis csokor petrezselyem

A citrusos vinaigrette-hez

2 db citrom
1 db narancs
1 tk cukor
1 mk mustár

100 ml olaj

A halhoz

600 g pisztrángfilé
100 g só
100 g cukor

A bundához

3 db tojás
60 g mandulaliszt (mi hántolatlant használtunk)
60 g kukoricaliszt
1 csipet só, bors
25 g szeletelt mandula
80 - 100 ml víz

A sütéshez

50 g kukoricaliszt
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mandulabundás pisztráng

Régi, jól bevált kombináció egy kicsit újabb köntösben.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A salátához

1 db zeller (nagyobb)
olívaolaj
só, bors
2 szál angol zeller
80 g rukkola
1 kis csokor petrezselyem

A citrusos vinaigrette-hez

2 db citrom
1 db narancs
1 tk cukor
1 mk mustár

100 ml olaj

A halhoz

600 g pisztrángfilé
100 g só
100 g cukor

A bundához

3 db tojás
60 g mandulaliszt (mi hántolatlant használtunk)
60 g kukoricaliszt
1 csipet só, bors
25 g szeletelt mandula
80 - 100 ml víz

A sütéshez

50 g kukoricaliszt
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A salátához a zellert meghámozzuk, félbevágjuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, majd alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. egy órára, a lényeg, hogy puhára süljön.

A pisztrángfiléket alul-felül megszórjuk sóval és cukorral, és egy órát állni hagyjuk. Ezután alaposan lemossuk őket, és törlőpapíron leszárítjuk.

A bunda elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi összetevőt csomómentesre keverjük, majd összeforgatjuk a fehérjével. 

Az olajat 170 fokra melegítjük, majd a pisztrángot először kukoricalisztbe, utána a kész bundába mártjuk, és 6-7 perc alatt készre sütjük az olajban. Mint mindig, most is leitatjuk róla a felesleges olajat törlőpapíron.

A salátához egy citrusos vinaigrette-et készítünk, amihez a citrusok héját lereszeljük, majd a levüket kifacsarjuk és egy turmixgépbe tesszük. Hozzákanalazzuk a mustárt, felöntjük az olajjal, beleszórjuk a cukrot és a sót is, majd homogénre keverjük. Ezután belekeverjük a citrusok lereszelt héját is. 

A zellert kivesszük a sütőből, felkockázzuk, az angol zellert pedig meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Mindent összekeverünk, hozzáadjuk a rukkolát és a petrezselymet, és már tálalhatunk is.

bundás pisztráng
Mandulabundás pisztráng

Ha tetszett a bundás pisztráng receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket a halas recepteket is próbáld ki:

Rántott ponty franciasalátával

Pisztráng molnárné módraú

Pisztrángtatár diós keksszel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások