Hirdetés
Green Kitchen

Pirított, vörös áfonyás kelbimbó

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
500 g friss kelbimbó
olaj
só, bors
500 g csiperkegomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ek szójaszósz
70 g vörös áfonya
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pirított, vörös áfonyás kelbimbó

Tökéletes karácsonyi köret, de akár főétel is lehet ez a szuper, kelbimbós sali. Minden mellé is ajánlom, a vegáknak egy jó kis pirított kovászos kenyérrel, vagy grillsajt mellé is akár!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g friss kelbimbó
olaj
só, bors
500 g csiperkegomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ek szójaszósz
70 g vörös áfonya
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kelbimbót elfelezzük, összekeverjük 2-3 evőkanál olajjal, sóval, borssal, tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 

Közben a gombát vékonyan felszeleteljük, és magas hőmérsékleten, száraz serpenyőben, több részletben lepirítjuk. Kiszedjük, majd ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a szójaszószt, és összeforgatjuk a kelbimbóval, a gombával és a vörös áfonyával.

Pirított, vörös áfonyás kelbimbó
Pirított, vörös áfonyás kelbimbó

Ha tetszett a pirított, vörös áfonyás kelbimbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Sültkelbimbó-saláta

Ázsia karaj baconös kelbimbóval

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások