Hozzávalók
- 2 marék fagyasztott áfonya
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 ek vaníliás cukor
- 220 g cukor
- 60 ml olvasztott vaj
- 125 ml tej
Ráérős reggeli: áfonyás muffinkenyér
Hozzávalók
- 2 marék fagyasztott áfonya
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 ek vaníliás cukor
- 220 g cukor
- 60 ml olvasztott vaj
- 125 ml tej
Kissé kikeverjük a cukrot a tojásokkal, majd beleszitáljuk a lisztet, és a sütőport, majd jöhet a vaníliás cukor, az olvasztott vaj és a tej is. Átváltunk egy spatulára és pár mozdulattal belekeverjük a fagyasztott áfonyát (egy pár szemet meghagyunk a végére).
Kivajazunk egy 21×11 cm-es kenyérformát, beletöltjük a masszát, és elegyengetjük, majd belenyomkodjuk a tetejére a megmaradt áfonyákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60-75 percig sütjük (tűpróbát végzünk rajta).
Ha tetszett a muffinkenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!