Hozzávalók
A füstölt lazacoshoz
- 1 db cékla
- 8 szelet füstölt lazac
- 8 mk majonézes torma
- bors
- 1 csokor friss kapor
Az alpesi sonkáshoz
- 1 db vajas kifli
- 20 g vaj
- 1 kis üveg dijoni mustár
- 2 db savanyú uborka (nagyobb)
- 8 szelet alpesi sonka
A kolozsvári szalonnáshoz
- 8 db egész dió
- 160 g kolozsvári szalonna
- 4 szem kelbimbó
- só, bors
- 8 db aszalt szilva
3-féle karácsonyi partifalat
Hozzávalók
A füstölt lazacoshoz
- 1 db cékla
- 8 szelet füstölt lazac
- 8 mk majonézes torma
- bors
- 1 csokor friss kapor
Az alpesi sonkáshoz
- 1 db vajas kifli
- 20 g vaj
- 1 kis üveg dijoni mustár
- 2 db savanyú uborka (nagyobb)
- 8 szelet alpesi sonka
A kolozsvári szalonnáshoz
- 8 db egész dió
- 160 g kolozsvári szalonna
- 4 szem kelbimbó
- só, bors
- 8 db aszalt szilva
Füstölt lazacos partifalat
A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk és 8 cikkre vágjuk. Ezután egy villára vagy fogpiszkálóra szúrjuk, majd mehet rá a lazac, a majonézes torma, a bors és egy kevés friss kapor.
Alpesi sonkás
A kifli csücskeit levágjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk a kiflit. Egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk a vajon, majd kiszedjük. Megkenjük egy kevés mustárral, majd felszúrjuk egy villára vagy fogpiszkálóra, erre jöhet egy szelet uborka, majd a sonka.
Kolozsvári szalonnás
A diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a 8 szeletre vágott szalonnát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk az elfelezett, sózott, borsozott kelbimbót, és aranybarnára pirítjuk benne. Ezután egy villára vagy fogpiszkálóra szúrjuk a kelbimbót, amire jöhet az aszalt szilva, a szalonna, végül pedig megszórjuk egy kis dióval.
Ha tetszett a 3-féle karácsonyi partifalat receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!