Hirdetés
Green Kitchen

Virslis-spenótos batyu

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához és az összeállításhoz

4 db Pick Pickolino virsli
1 csomag bolti pizzatészta
1 db tojás

A töltelékhez

2 ek olaj
250 g mirelit spenót
só, bors
1 nagy csipet reszelt szerecsendió
1 mk citromlé
2 gerezd fokhagyma
50 g trappista sajt
1 db tojás (S-es)
3 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Virslis-spenótos batyu

Gyors és tápláló virslis batyu, amit mindenki imádni fog! Bármilyen sajtot használhattok hozzá, ami otthon van.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+

A tésztához és az összeállításhoz

4 db Pick Pickolino virsli
1 csomag bolti pizzatészta
1 db tojás

A töltelékhez

2 ek olaj
250 g mirelit spenót
só, bors
1 nagy csipet reszelt szerecsendió
1 mk citromlé
2 gerezd fokhagyma
50 g trappista sajt
1 db tojás (S-es)
3 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A virsliket 3 egyenlő részre vágjuk, a tésztát pedig 6 egyenlő nagyságú négyzetre osztjuk.

A töltelékhez az olajon elkezdjük pirítani a spenótot, ha félig elfőtte a levét, mehetnek rá a fűszerek, a citromlé és a zúzott fokhagyma. Addig pirítjuk, amíg szinte az összes víz el nem fő, majd hagyjuk egy tálban teljesen kihűlni. Ekkor belereszeljük a sajtot, és az egészet összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.

A tészta közepére rakunk 2 virslit, erre egy nagyobb evőkanálnyi spenótos keveréket, majd a tészta széleit, átlósan összecsípjük középen, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a batyukat. Lekenjük tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

virslis batyu
Virslis-spenótos batyu

Ha tetszett a virslis-spenótos batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Bajor virslisaláta

Lencsefőzelék sült virslivel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások