Hirdetés

A pogácsák sztárja: káposztás pogi

Hirdetés

A pogácsák sztárja: káposztás pogi

Káposzta ilyen jól még nem állt aprósüteménynek! Miután Nóri megsütötte ezeket a pogikat, nem telt el fél óra sem és máris elfogyott az egész... Pedig több tepsivel készült és nem kis pogácsákról beszélünk, de ami jó az jó.:D  És ez a káposztás pogi - pláne frissen - nagyon jó, szóval ha nem akartok úgy járni mint mi, akkor annyi tepsivel készítsetek, amennyit csak találtok otthon!
Hirdetés

Hozzávalók 2 tepsi pogácsához:

  • 50 ml tej
  • 1 tk cukor
  • 25 g friss élesztő
  • 500 g finomliszt
  • 1 ek só
  • 250 g vaj
  • 1 tojás +1 tojás a kenéshez
  • 190 g tejföl
  • ½ fej fejes káposzta
  • 1 ek olaj
  • 1 ek cukor
  • bors
Fotó: Szilágyi Nóri

A káposztát lereszeljük, besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rászórjuk a cukrot, kicsit karamellizáljuk, majd rádobjuk a káposztát és kb. 20 perc alatt megpirítjuk. A tésztához a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba mérjük a lisztet, sót, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott vajat, tojást, tejfölt, felfuttatott élesztős tejet és jól összegyúrjuk/bedagasztjuk a tésztát. Kinyújtjuk kb. 35×23 centi vastagra, rászórjuk egyenletesen a káposztát és összehajtogatjuk a tésztát, először kétharmadig, majd a maradék egyharmadot ráhajtjuk a többi részre. Letakarva pihentetjük 20 percig, majd újra hajtogatjuk, pihentetés és hajtogatás jön. A harmadik hajtogatás után 10 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, bevagdossuk rácsosan a tetejét, lekenjük tojással majd  4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük a pogácsákat.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?