Hozzávalók
- 50 g vaj
- 150 g liszt
- 160 ml tej
- 1 mk mustár
- 4 db csirkemell (6-800 g)
- só, bors
- 100 g fekete-erdei sonka
- 200 g főtt gesztenye
- 100 g gouda vagy más, könnyen olvadó sajt
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g liszt
- 3 db tojás
Gesztenyés cordon bleu
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 150 g liszt
- 160 ml tej
- 1 mk mustár
- 4 db csirkemell (6-800 g)
- só, bors
- 100 g fekete-erdei sonka
- 200 g főtt gesztenye
- 100 g gouda vagy más, könnyen olvadó sajt
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g liszt
- 3 db tojás
Egy kis méretű főzőedényben felhevítjük a vajat, beleszórunk 50 g lisztet, amit fehér habzásig hevítünk, majd felöntjük a tejjel, belekeverjük a mustárt, és az egészet 5-6 percet forraljuk, így egy keményebb besamel mártást kapva.
A csirkemelleket késsel szétnyitjuk, majd enyhén megklopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, és az egyik képzeletbeli oldalának a közepére elhelyezzük a tölteléket. Ehhez a sonkákat félbevágjuk, és alulra egy szeletet teszünk belőle, rákanalazunk egy kanálnyi besamelt, amibe beleszórunk egy csipetnyi aprított gesztenyét, ezt megszórjuk sóval, borssal, erre pedig egy szelet sajtot fektetünk. Aztán ezt még egyszer megismételjük, és a csirke kilógó részeivel körbehajtogatjuk a tölteléket. Ezután a töltött húsokat egy fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy kidermedjenek annyira, hogy könnyen panírozhatóak legyenek.
A panírozáshoz a megmaradt aprított gesztenyét összekeverjük a morzsával, és a szokásos módon bepanírozzuk. Figyelni kell, mivel vastag, csak 155-160 fokos olajban sütjük, 10-12 perc alatt kész is van, majd alaposan lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges olajat. Ezután már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a gesztenyés cordon bleu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!