Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db egész tanyasi csirke (kb. 1,5 kg)
- só, bors
- 1 db alma (kb. 150 g)
- 2 db fahéjrúd
- 5 ek vaj (kb. 80 g)
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 csipet chilipehely
- 1 csipet őrölt ánizs
A zöldségágyhoz
- 2 szál sárgarépa (kb. 220 g)
- 2 szál fehérrépa (kb. 140 g)
- 4 db burgonya (kb. 450 g)
- 2 db alma (kb. 250 g)
- 1 fej hagyma (kb. 140 g)
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db egész tanyasi csirke (kb. 1,5 kg)
- só, bors
- 1 db alma (kb. 150 g)
- 2 db fahéjrúd
- 5 ek vaj (kb. 80 g)
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 csipet chilipehely
- 1 csipet őrölt ánizs
A zöldségágyhoz
- 2 szál sárgarépa (kb. 220 g)
- 2 szál fehérrépa (kb. 140 g)
- 4 db burgonya (kb. 450 g)
- 2 db alma (kb. 250 g)
- 1 fej hagyma (kb. 140 g)
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 2 ek olívaolaj
Az egészben sült csirke elkészítéséhez a csirke belsejét sózzuk, borsozzuk, majd az almát négybe vágjuk, és a csirke belsejébe rakjuk a fahéjrúddal és 2 evőkanál vajjal együtt. A csirkét kívülről is sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel.
A zöldségeket megtisztítjuk, hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és egy tepsiben eloszlatjuk. Az almák magházát kivágjuk, és az almákat, illetve a hagymát is, cikkekre vágva, a zöldségekhez dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel és meglocsoljuk olívaolajjal.
A zöldségágyra ültetjük a csirkét, rádobunk 3 evőkanálnyi vajat kis darabokban, és alufóliával lefedve, 65 percig sütjük, 160 fokra előmelegített sütőben. Levesszük róla az alufóliát, és további kb. 35 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a bőre.
- Előkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 90-100 perc
- Összesen: 115-125 perc
Ha tetszett a karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több ünnepi főfogás:
Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal