Hozzávalók
A káposztához
- 20 g zsírszalonna
- 250 g füstölt tarja
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiló savanyú káposzta
- 200 g paprikás kolbász
- 10 tölthető savanyú káposzta levél
- 4 - 6 babérlevél
A töltelékhez
- 500 g darált sertéshús
- 200 g rizs
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 tk. pirospaprika
- 1 tk. só
- 1 mk. őrölt kömény
- 1 tojás
- bors
Hozzávalók
A káposztához
- 20 g zsírszalonna
- 250 g füstölt tarja
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiló savanyú káposzta
- 200 g paprikás kolbász
- 10 tölthető savanyú káposzta levél
- 4 - 6 babérlevél
A töltelékhez
- 500 g darált sertéshús
- 200 g rizs
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 tk. pirospaprika
- 1 tk. só
- 1 mk. őrölt kömény
- 1 tojás
- bors
A töltött káposztához először a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, a pörcöt kiszedjük, majd a maradék zsíron picit megpirítjuk az apróra vágott füstölt húst, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, üvegesre pároljuk, aztán beleforgatjuk a savanyú káposztát és a félretett szalonnapörcöt.
A kolbászt felszeleteljük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük.
Egy nagy lábas aljára tesszük a savanyú káposztás ragu és a kolbász felét, rájuk a töltött káposztákat, a babérlevelet, végül a maradék káposztás ragut és a kolbászt.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedve kb. 40 percig főzzük, majd fedő nélkül még 10 percig. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a savanyú káposztás töltött káposzta receptje és kíváncsiak vagytok, még milyen ételeket készítettünk a téli magazinban, akkor irány az SK SHOP!