Hirdetés
Green Kitchen

Lassan sült marhalábszár

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma (nagy)
4 szál répa (kisebb)
4 szál fehérrépa
0.25 fej zeller
4 db krumpli (kisebb)
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ág friss rozmaring
4 - 5 ág friss kakukkfű
olaj
250 ml barna sör
4 szelet marhalábszár (velős csonttal együtt)
300 ml alaplé
1 db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lassan sült marhalábszár

Az ünnepekkor érdemes kipróbálni a picit hosszabban készülő ételeket, nemcsak azért, mert akkor több időnk van, de iszonyú jó ízeket lehet elérni vele, mint pl. ennél a lassan sült marhalábszárnál is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma (nagy)
4 szál répa (kisebb)
4 szál fehérrépa
0.25 fej zeller
4 db krumpli (kisebb)
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ág friss rozmaring
4 - 5 ág friss kakukkfű
olaj
250 ml barna sör
4 szelet marhalábszár (velős csonttal együtt)
300 ml alaplé
1 db citrom leve
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy nagyobb tepsire rakjuk a nagy darabokra vágott zöldségeket és a megroppantott fokhagymát, amit sózunk, borsozunk, rászórjuk a zöldfűszereket, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és ráöntjük a sört. 

A húst sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd a zöldségekre tesszük. A visszamaradt szaftra ráöntjük az alaplevet, felforraljuk, majd ráöntjük a húsra. Alufóliával lefedjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3 órára, majd felvesszük 170 fokra a hőt, és további 40 percet sütjük. Levesszük a fóliát, és még 20 percet sütjük. 

Ezután kiszedjük a húst, külön tálba tesszük a zöldségeket, a szaftot pedig egy gyorsforralóban a negyedére redukáljuk. A külön rakott zöldségeket a citromlével meglocsoljuk, és áttörjük. A húst a mártással és a pürével tálaljuk.

Lassan sült marhalábszár
Lassan sült marhalábszár

Ha tetszett a lassan sült marhalábszár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások