Hozzávalók
A sült kacsacombhoz
- 10 db szilva
- 2 fej hagyma
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 4 db tisztított kacsacomb
- só, bors
- 1 ág friss rozmaring
- 1 kis csokor friss zsálya
- 2 ek balzsamecet
- 200 ml vörösbor
A zellergratinhez
- 850 g pucolt zellergumó
- só
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- őrölt bors
- 500 ml habtejszín
- 0.25 db szerecsendió
- 30 g parmezán
A tálaláshoz
- 70 g rukkola
Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával
Hozzávalók
A sült kacsacombhoz
- 10 db szilva
- 2 fej hagyma
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 4 db tisztított kacsacomb
- só, bors
- 1 ág friss rozmaring
- 1 kis csokor friss zsálya
- 2 ek balzsamecet
- 200 ml vörösbor
A zellergratinhez
- 850 g pucolt zellergumó
- só
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- őrölt bors
- 500 ml habtejszín
- 0.25 db szerecsendió
- 30 g parmezán
A tálaláshoz
- 70 g rukkola
A szilvát elfelezzük, kimagozzuk, a hagymákat felcikkezzük, a fokhagymákat megroppantjuk, és háromba vágjuk. A kacsacombok mindkét oldalát sózzuk, és borsozzuk, majd alaposan belemasszírozzuk.
Tepsibe rakjuk a combokat, rápakoljuk a szilvát és a hagymákat, a zöldfűszereket, meglocsoljuk a balzsamecettel és a vörösborral, és lefedve 180 fokos sütőbe tesszük 1,5 órára.
Amíg sül, a gratinhez a zellert 3-5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd bő, sós vízben 10 percig előfőzzük, és leszűrjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, és az olajon megkaramellizáljuk, közben sózzuk, borsozzuk. A kimért tejszínt sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a szerecsendiót. A sajtot lereszeljük, és kezdődhet az összeállítás.
A gratinhoz képzeletben három részre osztjuk az alapanyagokat, és elkezdjük rétegezni egy tepsibe: először a zellert tesszük bele, utána a hagymát, a sajtot, végül a tejszínt, és ezt még kétszer megismételjük. Lefedve 30 percre bedobjuk a kacsához a sütőbe, majd fedő nélkül még 30 percig pirítjuk.
Ha letelt a sütési idő, kivesszük a kacsát, meglocsoljuk a kisült szafttal, majd fedő nélkül még fél óráig sütjük, közben ha szükséges, a nagy mennyiségű kisült zsír egy részét lekanalazzuk róla. A combokat a gratinnel és friss rukkolával tálaljuk.
Elkészítési idő: 140 perc
Ha tetszett a szilvás kacsacomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!