Hozzávalók
A töltelékhez
- 300 g gomba (csiperke és laska vegyesen)
- olívaolaj
- 50 g vaj
- 2 ek dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 g parmezán
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
A húshoz
- 2 nagyobb szelet pulykamellfilé (400 g)
- só, bors
- olívaolaj
A karamellizált hagymához
- 50 g vaj
- olívaolaj
- 2 - 3 fej lila hagyma (nagyobb)
- 100 ml vörösbor
- só, bors
- 2 ek barna cukor
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek vörösborecet
- 1 ek akácméz
Gombával töltött pulykamellrolád karamellizált lilahagyma-gerezdekkel
Hozzávalók
A töltelékhez
- 300 g gomba (csiperke és laska vegyesen)
- olívaolaj
- 50 g vaj
- 2 ek dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 g parmezán
- ½ csokor petrezselyem
- só, bors
A húshoz
- 2 nagyobb szelet pulykamellfilé (400 g)
- só, bors
- olívaolaj
A karamellizált hagymához
- 50 g vaj
- olívaolaj
- 2 - 3 fej lila hagyma (nagyobb)
- 100 ml vörösbor
- só, bors
- 2 ek barna cukor
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek vörösborecet
- 1 ek akácméz
A töltött pulykamell töltelékéhez az olajon elkezdjük pirítani a felszeletelt gombákat, majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, az átnyomott fokhagymát, a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, és további 5-10 percig hőkezeljük.
A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a közepükre halmozzuk a tölteléket, feltekerjük és megkötözzük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit lekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
A karamellizált hagymához a lila hagymát cikkeire szedjük, egy kevés vajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a vörösbort. Miután elpároltuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, az eceteket és a mézet, majd tovább hőkezeljük, amíg karamellizált nem lesz.
Tálaláskor egy tányérra szedünk a lilahagyma-gerezdekből, és mellé szedünk a felszeletelt pulykaroládból.
Ha tetszett a grillezett gombával töltött pulykamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!