Hozzávalók
A véres hurkához
- 1 szál véres hurka (300-400 g)
- 2 db tojás
- só, bors
- 25 g zsemlemorzsa
A hagymás tört krumplihoz
- 500 g krumpli
- 20 ml olaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 50 ml a krumpli főzővizéből
- 2 gerezd fokhagyma
A párolt káposztához
- 1 fej lila káposzta
- 30 g cukor
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 10 ml 10%-os ételecet
- 10 ml olaj
A hurka panírozásához
- 150 g liszt
- 2 - 3 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
Hozzávalók
A véres hurkához
- 1 szál véres hurka (300-400 g)
- 2 db tojás
- só, bors
- 25 g zsemlemorzsa
A hagymás tört krumplihoz
- 500 g krumpli
- 20 ml olaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 50 ml a krumpli főzővizéből
- 2 gerezd fokhagyma
A párolt káposztához
- 1 fej lila káposzta
- 30 g cukor
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 10 ml 10%-os ételecet
- 10 ml olaj
A hurka panírozásához
- 150 g liszt
- 2 - 3 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
A felkockázott krumplit sós vízben feltesszük főni.
A véres hurka töltelékét kihámozzuk a bélből, majd egy tálba tesszük, összedolgozzuk 2 db tojással és a zsemlemorzsával, sózzuk és borsozzuk, majd kis rudakat formázunk belőle egy tányérra, amit a fagyasztóba teszünk.
A párolt káposztához a lila káposztát vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagy méretű lábasba kristálycukrot szórunk, amit megkaramellizálunk, majd rádobjuk a káposztát, és lassú tűzön párolni kezdjük.
A puhára főtt krumplit leszűrjük, de egy keveset megtartunk a főzővízből. Egy serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat, és beleszórjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát. Megdinszteljük, majd rárakjuk a krumplit is, fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd áttörjük egy burgonyanyomóval. Felöntjük a főzőlével, beleszórjuk az összevágott fokhagymát, majd erősen átpirítjuk a serpenyőben.
A káposztát ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és ecettel, majd ráöntjük az olajat, hogy fényesebbé váljon, és készre pároljuk.
A kifagyott véreshurka-hengereket duplán panírozzuk, tehát először lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, végül újra a tojásba, és még egy réteg morzsába. Olajat hevítünk 170 fokra, majd 4-5 perc alatt készre, ropogósra sütjük benne a hurkarudakat.
Tálaláshoz egymás mellé halmozunk a krumpliból és a káposztából, a rántott véres hurkákat pedig átlósan félbevágjuk, és úgy tesszük a tányérra.
Ha tetszett a rántott véres hurka párolt káposztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!