Hozzávalók
A töltött pulykamellhez
- 400 g pulykamell (egy darabban)
- 5 ek aszalt vörösáfonya
- 200 ml fehérbor
- 200 g főtt gesztenye
- 1 tk kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A tormás krumplipüréhez
- 500 g burgonya
- 3 ek majonézes torma
- 30 g vaj
Vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltött pulykamell
Hozzávalók
A töltött pulykamellhez
- 400 g pulykamell (egy darabban)
- 5 ek aszalt vörösáfonya
- 200 ml fehérbor
- 200 g főtt gesztenye
- 1 tk kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
A tormás krumplipüréhez
- 500 g burgonya
- 3 ek majonézes torma
- 30 g vaj
A töltött pulykamell elkészítéséhez először az áfonyát beáztatjuk a fehérborba kb. fél órára. A pulykamellet középen elfelezzük, de csak annyira vágjuk be, hogy ki lehessen klopfolni. Szétterítjük, folpackkal letakarjuk és kilapítjuk kb. 2 cm vastagra. Az áfonyát leszűrjük és egy aprítógépbe rakjuk a fokhagymával, gesztenyével és kakukkfűvel együtt, sózzuk, borsozzuk és 1 evőkanál olívaolajjal lezúzzuk.
A kiterített pulykamellet sózzuk, borsozzuk és rákenjük a gesztenyemasszát, úgy, hogy kb. 2 cm maradjon üresen a szélén. Feltekerjük és a roládot is betekerjük alufóliába úgy, hogy összecsavarjuk a végeit, mint egy szaloncukrot. Egy tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, majd levesszük a fóliát, megkenjük olívaolajjal és további 10-15 percig sütjük 200 fokon. A krumplit felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Áttörjük, összekeverjük a vajjal és a majonézes tormával. A felszeletelt húst a tormás krumplipürével tálaljuk.
Ha tetszett a vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltött pulykamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!