Hozzávalók
- 300 g darált marhahús
- 60 ml víz
- só, bors
- 2 ek mirin
- 3 ek szezámolaj
- 3 ek szójaszósz + a tálaláshoz
- ½ fej lila hagyma (50 g)
- 10 g gyömbér
- 1 csomag mirelit gyoza tésztalap (20 db)
Hozzávalók
- 300 g darált marhahús
- 60 ml víz
- só, bors
- 2 ek mirin
- 3 ek szezámolaj
- 3 ek szójaszósz + a tálaláshoz
- ½ fej lila hagyma (50 g)
- 10 g gyömbér
- 1 csomag mirelit gyoza tésztalap (20 db)
A gőzölt wonton elkészítéséhez a mirelit gyoza tésztát 60 perccel a batyu készítése előtt kikészítjük, hogy megfelelően lehessen használni.
A darált marhahúst egy tálba tesszük, majd lassan adagolva beleöntjük a vizet, ettől lesz igazán szaftos a töltelékünk. Ezt követően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mirint, a szezámolajat, a szójaszószt, az apróra vágott lila hagymát és gyömbért, majd összekeverjük a tölteléket.
A gyoza tésztalap közepére helyezünk egy kis tölteléket, majd a szélénél fogva elkezdjük fodrosan összenyomni, ezzel egy egyszerűbb hajtogatást készítünk. Közben felrakjuk a bambuszgőzölőt forrásban lévő víz fölé, és egy textilpelenkával kibéleljük a belsejét, hogy ne ragadjon le majd a töltött wonton. Az elkészült töltött batyukat egyenként szépen elhelyezzük a gőzölőben, majd lefedve 15 perc alatt készre gőzöljük. Szójaszósszal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!