Hozzávalók
- 20 g répa
- 180 g csirkemellfilé
- 25 g konzerv kukorica
- ½ db tojásfehérje
- 1 tk szójaszósz
- 1 ek citromlé
- 10 g kukoricakeményítő
- ½ tk só
- 2 ek olívaolaj
Házi zöldséges virsli
Hozzávalók
- 20 g répa
- 180 g csirkemellfilé
- 25 g konzerv kukorica
- ½ db tojásfehérje
- 1 tk szójaszósz
- 1 ek citromlé
- 10 g kukoricakeményítő
- ½ tk só
- 2 ek olívaolaj
A házi virsli elkészítéséhez a répát szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő vízben 6 perc alatt puhára főzzük. Ezután a répát a felcsíkozott csirkemellel és a kukoricával együtt aprítóba tesszük, és kicsit összeaprítjuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a szójaszószt, a citromlevet, a keményítőt és a sót, majd simára zúzzuk.
Egy habzsákba tesszük a masszát, majd a habzsák végén egy 1 cm-es átmérőjű lyukat vágunk. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, majd a habzsák segítségével 5-6 cm-es mini virsliket nyomunk a serpenyőbe. Mindkét oldalukat megsütjük, majd papírtörlőre szedjük a virsliket. Tökéletes első fingerfood a babáknak.
Tipp: Ha van otthon valamilyen virslis szilikonforma, akkor akár kigőzölve is el lehet készíteni 10 perc alatt, hogy ne legyen olajos. 1 éves kor alatt a sót és a szójaszószt kihagyhatjuk.
Elkészítési idő:
Ha tetszett a házi virsli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több húsos és halas kaja, amitől a gyerekek odáig lesznek:
A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek
Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával