Hozzávalók
A fasírthoz
- ½ db vizes zsemle
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (110 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 2 tk fűszerpaprika
- ½ tk őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A zöldborsópüréhez
- 200 g zöldborsó
- 175 g natúr joghurt
- só
- 1 csokor petrezselyem
Az összeállításhoz
- kb. 20 db nyárs
- 200 g koktélparadicsom
- 1 csomag mozzarella sajt snack (100 g-os kiszerelés)
Hozzávalók
A fasírthoz
- ½ db vizes zsemle
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (110 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 2 tk fűszerpaprika
- ½ tk őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A zöldborsópüréhez
- 200 g zöldborsó
- 175 g natúr joghurt
- só
- 1 csokor petrezselyem
Az összeállításhoz
- kb. 20 db nyárs
- 200 g koktélparadicsom
- 1 csomag mozzarella sajt snack (100 g-os kiszerelés)
A mini fasírtgolyókhoz a zsemlét vízbe áztatjuk. A húst egy tálban összekeverjük a tojással, a finomra vágott vörös- és fokhagymával, a sóval, a fűszerpaprikával, a köménnyel, a finomra vágott petrezselyemmel és a kinyomkodott, péppé vágott zsemlével. Diónyi gombócokat formázunk a masszából, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. 170 fokra melegítjük az olajat, és 2-3 perc alatt kisütjük benne a fasírtokat.
A borsót egy aprítóba tesszük és krémesre zúzzuk. Egy szűrőn átpasszírozzuk, majd egy tálban elkeverjük a joghurttal, sózzuk és ízesítjük a finomra vágott petrezselyemmel.
A paradicsomokat és a sajtot elfelezzük, és jöhet is az összeállítás. Felváltva nyársra húzzuk a fasírtot, a paradicsomot és a sajtot. A kész nyársakat a mártogatóssal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a mini fasírtgolyó nyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!