Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 db sárga kaliforniai paprika
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 4 db paradicsom
- 8 gerezd fokhagyma
- 8 db egész csirkecomb
- 3 ág friss oregánó
- 3 ág friss kakukkfű
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 db zselés csirke alaplé
- 1 db friss chili
- 4 db babérlevél
- só, bors
A tálaláshoz
- 8 adag főtt rizs
- 4 ek pirított hagyma
- 2 db lime
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 3 cm gyömbér
- 2 db sárga kaliforniai paprika
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 4 db paradicsom
- 8 gerezd fokhagyma
- 8 db egész csirkecomb
- 3 ág friss oregánó
- 3 ág friss kakukkfű
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 db zselés csirke alaplé
- 1 db friss chili
- 4 db babérlevél
- só, bors
A tálaláshoz
- 8 adag főtt rizs
- 4 ek pirított hagyma
- 2 db lime
A kedjenou csirkéhez a padlizsánt felkockázzuk, a vöröshagymát és a gyömbért finomra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig apróra szeleteljük. A zöldségek kb. kétharmadát egy vasedénybe tesszük.
Rápakoljuk a csirkecombokat, az oregánót, a kakukkfüvet, a sűrített paradicsomot, az alaplé-zselét, a chilit és a babérlevelet, majd beleöntjük a maradék zöldséget is. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 90 percig pároljuk. A csirke mellé főtt rizst tálalunk, amit megszórunk a pirított hagymával és néhány cikk lime-mal dobjuk fel.
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Ha tetszett a kedjenou csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több különleges étel az SK Kids kínálatából: