Hozzávalók
- 20 g vaj
- 80 g natúr krémsajt
- 2 db tojás
- 1 tk citromlé
- 40 g kristálycukor
- ½ tk vaníliaaroma
- 40 ml tej
- 20 g finomliszt
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 80 g natúr krémsajt
- 2 db tojás
- 1 tk citromlé
- 40 g kristálycukor
- ½ tk vaníliaaroma
- 40 ml tej
- 20 g finomliszt
A felhőpalacsintához a vajat és a krémsajtot egy fazékban, alacsony-közepes lángon felolvasztjuk. Amikor teljesen homogénné vált, levesszük a tűzről és hagyjuk lehűlni egy kicsit. Ez idő alatt kettéválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét, majd a fehérjét kemény habbá verjük egy kis citromlé hozzáadásával. A cukrot a tojáshab felverése közben kettő adagban hozzáadagoljuk, és simára keverjük.
A vajas-krémsajtos mixhez hozzákeverjük a vaníliaaromát, a tojássárgáját, valamint a tejet. Végezetül egy szitán keresztül beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. A keményre vert tojáshabot nagyon óvatosan, két részletben beleforgatjuk a másik tésztába, majd az így kapott sima mixet beletöltjük egy habzsákba.
Egy tapadásmentes serpenyőt alacsony lángon felhevítünk, majd óvatosan 5 cm átmérőjű palacsintákat nyomunk bele, és lefedjük. 3 percig sütjük, de ügyeljünk arra, hogy tényleg alacsony legyen a láng, mivel nem használunk hozzá olajat. Amikor látjuk, hogy picit bebarnul az alsó része a palacsintáknak, fordítunk rajtuk egyet, tovább sütjük még 2 percig fedő alatt, és készen is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a felhőpalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!