Hozzávalók
A muffinokhoz
- 250 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 10 g sütőpor
- 100 g porcukor
- 1 db citrom héja
- ½ db narancs héja
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 ek olaj
- 200 g natúr joghurt
- 1 db tojás
- 100 ml tej
A sziruphoz
- 3 ek porcukor
- ½ db narancs héja
- 1 db narancs leve
- 1 db citrom leve
- 100 ml víz
Hozzávalók
A muffinokhoz
- 250 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 10 g sütőpor
- 100 g porcukor
- 1 db citrom héja
- ½ db narancs héja
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 ek olaj
- 200 g natúr joghurt
- 1 db tojás
- 100 ml tej
A sziruphoz
- 3 ek porcukor
- ½ db narancs héja
- 1 db narancs leve
- 1 db citrom leve
- 100 ml víz
A joghurtos-citrusos muffinhoz a tej kivételével a hozzávalókat egy nagy tálban kézi mixerrel összekeverjük, majd jöhet bele a tej is, és csomómentesre keverjük, majd muffinpapírral kibélelt sütőformába adagoljuk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a szirup hozzávalóit egy gyorsforralóban felforraljuk, majd a felére redukáljuk. A megsült muffinok tetejét megszurkáljuk, és a sziruppal lekenjük.
Elkészítési idő: 30-35 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!