Hozzávalók
- 40 g parmezán (porállagú)
- 10 g reszelt cheddar sajt
- 40 g vaj
- 50 g liszt
- 1 ek hideg víz
Parmezános csillagok
Hozzávalók
- 40 g parmezán (porállagú)
- 10 g reszelt cheddar sajt
- 40 g vaj
- 50 g liszt
- 1 ek hideg víz
A parmezános keksz elkészítéséhez a sajtokat összekeverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Beletesszük a pici vizet, és jól összedolgozzuk a masszát. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és csillag formájú kiszúróval kiszaggatjuk, kb. 6-7 darab lesz belőle.
Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10-12 percig sütjük a csillagokat, amíg aranybarnák lesznek.
TIPP: Nagyobb gyerkőcöket vonjunk be a nasi elkészítésébe! Dagaszthat, nyújthat, sütikiszúrót használhat. Nem muszáj a csillagformához ragaszkodni, bármilyen formát használhatunk. Sőt, plusz sajtot is reszelhetünk a tetejére.
Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!
(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag egy kisgyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)
A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).
Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.
Ha tetszett a vasgyúró minifasírt receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több érdekes tartalom:
Darabos ételek a babának – mire figyeljünk?
A sokat vitatott pürés babatáplálás – tényleg szükség van rá?