A hús- és halételek támogatója a
Hozzávalók
- 250 g fusilli
- só
- ½ db kaliforniai paprika (150 g/db)
- 1 db alma (180 g/db)
- 4 db savanyú uborka (7-9 cm-es)
- 300 g zöldborsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 330 ml görög joghurt
- ½ db citrom leve
A csirkéhez
- 300 g csirkemell
- 30 ml étolaj
- só, bors
A hús- és halételek támogatója a
A hús- és halételek támogatója a
Hozzávalók
- 250 g fusilli
- só
- ½ db kaliforniai paprika (150 g/db)
- 1 db alma (180 g/db)
- 4 db savanyú uborka (7-9 cm-es)
- 300 g zöldborsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 330 ml görög joghurt
- ½ db citrom leve
A csirkéhez
- 300 g csirkemell
- 30 ml étolaj
- só, bors
Az almás-zöldborsós tésztasaláta csirkemellel recept első lépéseként a tésztát enyhén sós, bő lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és átmossuk. A kaliforniai paprikát, az almát és az uborkát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk, és a kifőtt tésztához keverjük a zöldborsóval, a finomra aprított petrezselyemmel, a joghurttal és a citrom levével együtt.
A csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és hozzáadjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt megsütjük. Tányérba szedjük a salátát, és a sült csirkemellkockákkal a tetején tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett az almás-zöldborsós tésztasaláta csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha van kaja, amivel a gyerekeknél azonnal be lehet vágódni, az a tészta! Főzve, sütve, vagy csak hidegen, tésztasalátának elkészítve is imádják. A jó hír pedig az, hogy tényleg bármivel fel tudjátok dobni, a variációk száma végtelen. Tegyetek egy próbát ezekkel a változatokkal is:
Tonhalas-majonézes tésztasaláta