Hozzávalók
- 120 g apró tészta
- 1 ek olívaolaj
- ½ tk szárított bazsalikom
- ½ tk szárított oregánó
- 300 ml paradicsompüré
- ½ tk só (elhagyható)
Paradicsomos tészta gyerekeknek
Hozzávalók
- 120 g apró tészta
- 1 ek olívaolaj
- ½ tk szárított bazsalikom
- ½ tk szárított oregánó
- 300 ml paradicsompüré
- ½ tk só (elhagyható)
A paradicsomos tészta elkészítéséhez először a tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 perc alatt puhára főzzük. A felhasznált tésztától függően eltérőek lehetnek a főzési idők, ezért mindig adjunk hozzá a javasolt időhöz 5 percet, hogy tényleg jó puha legyen a gyerekeknek.
Egy kisebb serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd enyhén megpirítjuk rajta a bazsalikomot és az oregánót. Beleöntjük a paradicsompürét, majd amikor felforrt, opcionálisan picit megsózhatjuk – de én 1 éves kor alatti gyerekeknek egyáltalán nem szoktam sózni. A mártásba forgatjuk a leszűrt tésztát, 2 percig kevergetve összefőzzük még, majd levesszük a tűzhelyről, minimum 15 percig hűtjük, és már eheti is a gyerkőc.
TIPP: Ha nagyobb gyerekeknek vagy felnőtteknek készítjük, akkor idő előtt vegyünk ki egy adag tésztát, hogy al dente maradjon! A szószt pedig, miután kiszedtük a picik adagját, jól meg tudjuk sózni és jó sok sajttal megszórni.
Korosztály: 10 hónapos kortól
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 15 perc
Ha tetszett a paradicsomos tészta zabpüré receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tésztás recept a gyerekeknek:
Gyerekbarát bolognai
Sajtos-brokkolis tésztasaláta
A legfinomabb lasagne gyerekeknek
Turbóerő tészta spenóttal és bazsalikommal