Hozzávalók
A csirkéhez
- 300 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 5 ek liszt
- 1 db nagy tojás
- 40 ml tej
- 8 nagy ek natúr corn flakes (kukoricapehely)
A szószhoz
- 1 púpozott tk barna cukor
- 1 tk worchester szósz
- 1 tk szójaszósz
- 1 nagy tk méz
- 1 tk ketchup
- 2 csipet fokhagymapor
- 1 csipet bors
- 2 mk almaecet
- 1 mk tabasco szósz
Sütőben sült ropogós csirkefalatok, pikáns mázban
Hozzávalók
A csirkéhez
- 300 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 5 ek liszt
- 1 db nagy tojás
- 40 ml tej
- 8 nagy ek natúr corn flakes (kukoricapehely)
A szószhoz
- 1 púpozott tk barna cukor
- 1 tk worchester szósz
- 1 tk szójaszósz
- 1 nagy tk méz
- 1 tk ketchup
- 2 csipet fokhagymapor
- 1 csipet bors
- 2 mk almaecet
- 1 mk tabasco szósz
Kb. hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a csirkemellet, picit sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálba mérjük a lisztet. Egy másikban a tojást lazán felverjük és összekeverjük a tejjel. Egy harmadik tálban durvára törjük a corn flakes-t. A csirkedarabokat először a lisztbe forgatjuk, aztán a tejes tojásba, végül a durvára tört kukoricapehelybe. Sütűpapíros tepsire rakosgatjuk az így bepanírozott csirkedarabokat és 200 C-on kb 18 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a csirke sül egy kis edénybe öntjük a szósz hozzávalóit és összeforraljuk. Folyamatosan kevergetve szirupos állagúra sűrítjük. Amikor a csirkemellek megsültek, belefogatjuk őket az elkészült szószba.