Járai Máténak szerencsét hozott a főzésnél, hogy Kírát vaddisznócskának hívja
A hétfői adás sem volt egy gyalog galopp a versenyzőknek.
Az első körös főzés során a Magyarországon fellelhető gyógynövények voltak középpontban, vaddisznószűzzel kombinálva.
A versenyzők többek között tyúkhúr, libatop, turbolya, kakukkfű, csalán, vadsóska, vadmenta, cickafark, lándzsás útifű, kamilla, homoktövis és csipkebogyó közül választhattak. Mindenki nagy elánnal vetette bele magát a főzésbe, Járai Máténak különösen tetszett a feladat:
„Nekem a vaddisznó egy különösen romantikus kapcsolat. Én a Kírát is rendszeresen hívom vaddisznócskának.”
Jenő körbejárta a versenyzőit, majd a pultba visszatérve a következő diskurzust folytatták le Zével:
Zé: – Innen nézve látom, hogy Máté számára ez egy igazi kaland, igazi kihívás.
Jenő: – Mi, az, hogy odaégette a kolbászt? Az a baj, hogy önmagával küzd, tök feleslegesen.
Végül Járai teljesített a legjobban, így ő mehetett fel elsőként a galériára.
A második körben Jenő séf Zé egyik kedvenc kajáját, a mangalicakarajos, sonkás-sajtos melegszendvicset gondolta újra – nem kis csavarral. Egy egészen laza hoisin szószos mangalicakarajt dobott össze kristálykenyérrel, szuvidált répával és barna sörös, cheddar sajtos mártással.
Miközben a répával foglalatoskodott, adott némi itinert is a csapatának:
„Az én csapatomban nem szeretném, ha pürének neveznénk a pürét” – ezután ő maga is többször lepürézte a pürét:
Jenő séf főzésének a végén a versenyzők leforrázva, kikerekedett szemekkel álltak, sok idejük nem volt azonban, ugyanis a kóstolást követően már neki is kellett állni a főzésnek. Élő Marcinak kifejezetten jól sikerült az összetett étel másolása, ő mehetett fel elsőnek a galériára, azonban nem mindenki tudta megugrani a feladatot.
A nap végén két híresség került veszélyzónába: a zsűri Rubint Rella és Kustánczi Lia közül választotta ki, hogy kinek kell elsőként elhagynia a konyhát Jenő emberei közül.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Fotó: RTL Sajtóklub