Ők A Konyhafőnök VIP döntősei!
Az első főzés során a téma a nehezen feldolgozható alapanyagok voltak: a macskacápa, a laposhal, az angolna, az articsóka, a keszeg, a királyrák, az osztriga, az angolna, a pulykanyak, a csuka, a fürjtojás, a tokhal és a kókuszdió közül kellett mindenkinek 2-2 alapanyagot választani, majd egy előételt és egy főételt készíteni.
A versenyzők pontosan tudták, hogy most extra fontos az, hogy ki milyen alapanyagot kaparint meg, ráadásul aki a legjobban teljesített, az bent tudhatta magát a döntőben. Zé visszaszámolása után mindenki nyomott egy sprintet, de Ripli Zsuzsi a nagy rohanásban a földön találta magát, közvetlenül a cél, azaz a pult előtt. Mire felkelt, az articsóka és az angolna maradt meg, így ezekkel kellett beérnie.
A főzés alatt Ákos séfnek végig sürgetnie kellett Zsuzsit, mert folyamatos csúszásban volt. Az értékelés után aztán eltört a mécses, mert Zsuzsi úgy érezte, a verseny során nála most jött el a mélypont. Odett sem volt a topon, a tányérjáról azonban Ákos séf ódákat zengett, de Zé és Jenő séf lebuktatta:
A legjobban Evelin teljesített, így ő került be a döntőbe, és mehetett fel a galériára. A második főzés során egy ízutazásra invitálták a versenyzőket: mindenkinek ki kellett választani egy bőröndöt, amiben az aznapi alapanyagaik voltak. Az alapanyag-párosítások persze nem voltak megszokottak: sertésköröm eperrel, máj mentával, lép mézzel, vese sörrel, kakastaréj kakasos nyalókával.
Járai Máté kapta a nehezítést, a fordított sztriptízt, és minden csengőszóra magára kellett kapnia egy-egy ruhadarabot vagy kiegészítőt. A végén már annyira sok minden volt rajta, hogy alig tudott mozogni.
„Úgy néztem ki, mint egy dömper.”
Annak ellenére, hogy az első főzés során Ripli Zsuzsi szétesett, a második körre összeszedte magát, és elsőként mehetett fel a galériára, ugyanis ő teljesített a legjobban. A leggyengébb Nelly volt, így neki kellett a döntő kapujában hazamennie. A döntőbe tehát Kardos Eszter, Dobos Evelin, Ripli Zsuzsi, Osváth Zsolti, Járai Máté és Kármán Odett jutott be.
Fotó: RTL Sajtóklub
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!