Sárközi Ákos kegyetlenül megszívatta Rácz Jenőt és Fördős Zét, alig kaptak levegőt
A keddi adásban a show-t egyértelműen Ákos séf vitte el!
Az első főzés a fürjek köré szerveződött: a versenyzőknek különböző fürjek és fürjtojások felhasználásával kellett egy villantós fogást készíteni. Természetesen a tollfosztás most sem maradt el, és most sem ment simán: Járai Máté hangot adott undorának, ugyanis kiderült, undorodik a „döglött madaraktól”. És, tény, ezek a madarak már nem éltek.
Járainak azonban szerencséje volt, ugyanis az előző főzés során első lett, így neki járt az előny, ami most egy fürjsíp volt, és ha megfújta, akkor az, akit kiválasztott, azonnal a rendelkezésére kellett álljon. A műsorvezető Nagy Zsoltot választotta segítségnek, és már rögtön az első percekben befogta fürjet pucolni.
A többiek is nekiálltak a tollfosztásnak, Rella idegesen vágott bele az előkészületekbe, és ahogy telt az idő, ahogy egyre jobban igyekezett, annál jobban szétesett. Egy ponton annyira elkeseredett, hogy azt mondta: elgondolkozott azon, miért van egyáltalán A Konyhafőnök VIP-ben.
Habár Jenő séf javaslatára Járai Máté egy sós mille-feuille-t is készített, a külcsín és az ízvilág sem jött össze – Zét egy leeresztett gumimatracra emlékeztette a kompozíció.
Eszter tálalása sem volt nyerő, de legalább ez is megihlette Zét:
„Az egész tányér olyan, mint egy csodálatos ravatalozó.”
A legjobban Zsuzsika teljesített, második helyen pedig Zsolt végzett, akit inkább doppingolt a hátráltatás, mintsem visszafogott volna.
A második körben kubai kajákat kellet főzni, természetesen klasszik kubai alapanyagokból. A versenyzők, közülük is az előző főzés legjobban teljesítője, Marci, olyan alapanyagokból választhattak, mint a polip, a tarisznyarák, a krokodilhús, az örvös pekari, a langusztin, a polip, a sertés, a marha, a tőkehal, a vörös márna. A zöldségek és gyümölcsök közül az avokádó, a malanga, a kubai paprika, a főzőtök, a főzőbanán, a maracuja, a papaja, a kumkvat, a sárkánygyümölcs és a datolya voltak terítéken.
Marci a langusztinokat választotta, Nelly bevállalta a krokodilhúst, Virág a pekarihúst, Péter pedig a sertéshús mellett döntött. Marci a hátráltatást Virágnak adta, így 2 x 5 percre Ákos séf pultjához kellett állnia, azaz 10 perccel kevesebb ideje maradt a főzésre.
Ákos séf is beszállt a főzésbe, a langusztint választotta, persze kapott hátráltatást: a szívatókeréken Zé a telefonos segítséget pörgette ki, ami annyit jelentett, hogy Ákosnak a szeretteivel – párjával és édesapjával – kellett beszélni főzés közben.
Ákos nem maradt adósa Jenőnek és Zének, ugyanis olyan brutálisan csípős habaneromártást dobott össze, hogy mindenki megkönnyezte. Az, hogy mennyire volt csípős a szósz, egyértelműen kiderült, amikor Jenő és Zé is feltépte a hűtőajtót tej után kutatva. De Jenő szavai is jól érzékeltették a helyzet súlyosságát:
„Ez méreg. A farpofámon is áll a szőr.”
Zé csak ennyit mondott:
„Ez az íz nem intenzív, ez intenzív osztály.”
A versenyzők is elkészültek az ételeikkel, ki több, ki kevesebb sikerrel. Nelly például igyekezett kreativitást belevinni a tálalásba, így rózsaszín krumplipürét tett a tányérra, amiről Zé azt mondta, hogy a gyerekeknek biztosan tetszene, mert olyan, mint a csillámpónikaki.
A veszélyzónába Rella és Marci került, a zsűri végül Rellát küldte haza.
Fotó: RTL Sajtóklub
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!