Hirdetés
Instant

2 nyári leves: jó időre és rossz időre!

Hozzávalók

kétszer
4 - 6
személyre
+

Joghurtos barackleves

1 kg barack és nektarin vegyesen
5 ek barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
7 ½ dl víz
½ kg lecsepegtetett joghurt
1 db tojássárgája
½ ek kukoricaliszt
áfonya, ribizli a tálaláshoz

Nyári minestrone

1 db nagy sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve
1 db kis zellergumó nagylyukú reszelőn lereszelve
1 fej nagyobb hagyma finomra vágva
4 ek olívaolaj
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 dl vörös bor
2 konzerv paradicsom (egész paradicsommal)
kis darab száraz paremzán héj
1 db nagyobb krumpli kockára vágva
20 dkg zöldbab megpucolva, 2-3 cm-es darabokra vágva
1 db édeskömény (1 cm-es kockákra vágva)
1 db cukkini (1 cm-es kockákra vágva)
3 - 4 db kelkáposzta levél nagyobb darabokra vágva
15 dkg makaróni kis darabokra tördelve
25 kg főtt fehérbab (vagy konzerv)
frissen őrölt bors
1 ½ l víz vagy alaplé
tálaláshoz bazsalikomlevél és frissen reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

2 nyári leves: jó időre és rossz időre!

Mi magyarok szeretjük a leveseket, ezért nyáron is szükségünk van jó leves receptekre. Mi most kettőt is mutatunk, mindkettő nyári leves, az egyiket jéghidegen, kánikulában készítsétek, a másikat hűvösebb napokon is imádni fogjátok. Levesezzetek és küldjétek el nekünk a kedvenc receptjeiteket, vagy készítsétek el a mi leveseinket, fotózzátok le és küldjétek el azt, hadd örüljünk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

kétszer
4 - 6
személyre
+

Joghurtos barackleves

1 kg barack és nektarin vegyesen
5 ek barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
7 ½ dl víz
½ kg lecsepegtetett joghurt
1 db tojássárgája
½ ek kukoricaliszt
áfonya, ribizli a tálaláshoz

Nyári minestrone

1 db nagy sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve
1 db kis zellergumó nagylyukú reszelőn lereszelve
1 fej nagyobb hagyma finomra vágva
4 ek olívaolaj
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 dl vörös bor
2 konzerv paradicsom (egész paradicsommal)
kis darab száraz paremzán héj
1 db nagyobb krumpli kockára vágva
20 dkg zöldbab megpucolva, 2-3 cm-es darabokra vágva
1 db édeskömény (1 cm-es kockákra vágva)
1 db cukkini (1 cm-es kockákra vágva)
3 - 4 db kelkáposzta levél nagyobb darabokra vágva
15 dkg makaróni kis darabokra tördelve
25 kg főtt fehérbab (vagy konzerv)
frissen őrölt bors
1 ½ l víz vagy alaplé
tálaláshoz bazsalikomlevél és frissen reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Joghurtos barackleves

A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük. Felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük és félretesszük.

Közepes lábosba feltesszük főni a kimagozott barackok háromnegyedét a maradék vízzel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral. Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig. Tálaláskor hozzáadjuk a maradék felkockázott barackot, áfonyát, ribizlit.

Nyári minestrone

Egy nagy lábosban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a felszeletelt szalonnát és lepirítjuk, hogy a zsírját kiengedje. Rádobjuk a hagymát, sárgarépát, zellert és addig pirítjuk, amíg teljesen összeesik.

Felöntjük borral, hagyjuk, hogy elfőjjön az alkohol és beletesszük a parmezán héját, a feldarabolt krumplival és a paradicsomkonzervvel. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot és az édesköményt. Amikor a zöldbab félig megfőtt, beletesszük a cukkinit és a kelképosztát -félpuhára főzzük, végül mehet bele a darabokra tört makaróni. Addig főzzük tovább, amíg  a tészta megpuhul.

A babkonzervet a legvégén adjuk a leveshez. Összeforraljuk, tányérba szedjük, friss bazsalikomlevéllel, reszelt parmezánnal és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások