Hozzávalók
- 1.8 kg csontos marhahús (mi oldalast használtunk)
- 2 db kisebb velős marhacsont
- 3 db csillagánizs
- 2 - 3 cm-es gyömbér
- 3 - 4 db szegfűszeg
- 4 db szemes bors
- 2 db kaffírlime-levél
- 1 szál citromfű
- 1 fej hagyma (nagy)
- 3 - 4 ek halszósz
- 1 ½ - 2 dl szójaszósz
- 1 db zellergumó (kisebb)
- 1 szál zellerszár
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só
A tálaláshoz
- rizstészta
- friss koriander
- mungóbabcsíra
- lime
- sriracha szósz
- chili
Hozzávalók
- 1.8 kg csontos marhahús (mi oldalast használtunk)
- 2 db kisebb velős marhacsont
- 3 db csillagánizs
- 2 - 3 cm-es gyömbér
- 3 - 4 db szegfűszeg
- 4 db szemes bors
- 2 db kaffírlime-levél
- 1 szál citromfű
- 1 fej hagyma (nagy)
- 3 - 4 ek halszósz
- 1 ½ - 2 dl szójaszósz
- 1 db zellergumó (kisebb)
- 1 szál zellerszár
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só
A tálaláshoz
- rizstészta
- friss koriander
- mungóbabcsíra
- lime
- sriracha szósz
- chili
A 230 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük a csontos húsokat és a velős csontot (kb. 30-40 perc). Amíg a csontok sülnek, egy nagy lábosban, szárazon szinte feketére pirítjuk a csillagánizst, a gyömbért, a szegfűszeget, a borsot, kaffírlime-levelet, a citromfüvet és a félbevágott vöröshagymát, vágási oldallal lefelé.
Amikor megsültek a csontok, minden alapanyagot belehelyezünk a lábosba, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje az egészet. Forráspontig melegítjük, majd gyöngyözve főzzük 3-6 órán át. Ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk, mert a halszósz és szójaszósz nagyon sós). Esetenként, ha nagyon elfőtte volna a levét, töltsünk rá egy kevés vizet.
Amikor megfőtt a levesünk, letépkedjük a csontokról a húst, és tálalhatunk is: főtt rizstésztát, friss koriandert és mungóbabcsírát helyezünk egy tálba, majd rámerjük a tűzforró, átszűrt levesünket. Ráfacsarunk egy cikk lime-ot, és ha bírjuk a csípőset, sriracha szószt és chilit is tehetünk rá.
Ha tetszett a kedvenc ázsiai levesünk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!