Hirdetés
Karácsonyi menü

A mi kedvenc ázsiai levesünk

Hozzávalók

8
főre
+
1.8 kg csontos marhahús (mi oldalast használtunk)
2 db kisebb velős marhacsont
3 db csillagánizs
2 - 3 cm-es gyömbér
3 - 4 db szegfűszeg
4 db szemes bors
2 db kaffírlime-levél
1 szál citromfű
1 fej hagyma (nagy)
3 - 4 ek halszósz
1 ½ - 2 dl szójaszósz
1 db zellergumó (kisebb)
1 szál zellerszár
4 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
3 - 4 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

rizstészta
friss koriander
mungóbabcsíra
lime
sriracha szósz
chili
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

A mi kedvenc ázsiai levesünk

Bár nagyon hasonlít a pho leveshez, mégsem az, viszont ez semmit nem von le ennek az ázsiai hangulatú levesnek az értékéből - a szerkesztőségi ebédeken legalábbis ez az egyik legnagyobb téli kedvenc, úgyhogy próbáljátok ki ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
1.8 kg csontos marhahús (mi oldalast használtunk)
2 db kisebb velős marhacsont
3 db csillagánizs
2 - 3 cm-es gyömbér
3 - 4 db szegfűszeg
4 db szemes bors
2 db kaffírlime-levél
1 szál citromfű
1 fej hagyma (nagy)
3 - 4 ek halszósz
1 ½ - 2 dl szójaszósz
1 db zellergumó (kisebb)
1 szál zellerszár
4 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
3 - 4 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

rizstészta
friss koriander
mungóbabcsíra
lime
sriracha szósz
chili
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A 230 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük a csontos húsokat és a velős csontot (kb. 30-40 perc). Amíg a csontok sülnek, egy nagy lábosban, szárazon szinte feketére pirítjuk a csillagánizst, a gyömbért, a szegfűszeget, a borsot, kaffírlime-levelet, a citromfüvet és a félbevágott vöröshagymát, vágási oldallal lefelé.

Amikor megsültek a csontok, minden alapanyagot belehelyezünk a lábosba, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje az egészet. Forráspontig melegítjük, majd gyöngyözve főzzük 3-6 órán át. Ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk, mert a halszósz és szójaszósz nagyon sós). Esetenként, ha nagyon elfőtte volna a levét, töltsünk rá egy kevés vizet. 

Amikor megfőtt a levesünk, letépkedjük a csontokról a húst, és tálalhatunk is: főtt rizstésztát, friss koriandert és mungóbabcsírát helyezünk egy tálba, majd rámerjük a tűzforró, átszűrt levesünket. Ráfacsarunk egy cikk lime-ot, és ha bírjuk a csípőset, sriracha szószt és chilit is tehetünk rá.

A mi kedvenc ázsiai levesünk

Ha tetszett a kedvenc ázsiai levesünk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások