Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár
- 1 kg sertés húsos csont
- 1 kg marhafarok
- 4 db csillagánizs
- 2 db fahéjrúd
- 3 db félig lereszelt szerecsendió
- 3 szem szegfűszeg
- 24 szem fekete bors
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 db friss piros chili
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 1 db friss gyömbér (nagyobb)
- 5 l víz
- só
- 3 db zselatinlap
- 1 tk barna cukor
- 2 ek halszósz
Az összeállításhoz
- újhagyma
- chili
- lime karikák
- friss koriander
- mungóbabcsíra
Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár
- 1 kg sertés húsos csont
- 1 kg marhafarok
- 4 db csillagánizs
- 2 db fahéjrúd
- 3 db félig lereszelt szerecsendió
- 3 szem szegfűszeg
- 24 szem fekete bors
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 db friss piros chili
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 1 db friss gyömbér (nagyobb)
- 5 l víz
- só
- 3 db zselatinlap
- 1 tk barna cukor
- 2 ek halszósz
Az összeállításhoz
- újhagyma
- chili
- lime karikák
- friss koriander
- mungóbabcsíra
A húsokat és csontokat egy tepsire rakjuk és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Félidőben egy óriási fazékban lepirítjuk a fűszereket és ízesítőket: (az a jó ha megégnek kicsit) az elfelezett hagymát, felszeletelt gyömbért, chilit, csillagánizst, fahéjrudat, szerecsendiót, fekete borsot és a fokhagymákat.
Ezután belerakjuk a megpirított húst, a szafttal együtt, átforgatjuk a fűszerekkel és ekkor öntjük rá a hideg vizet. Gazdagon megsózzuk, megszórjuk a cukorral, beleöntjük a halszószt, felforraljuk, majd kis lángon 5 órán át főzzük. Ha letelt az idő, a húst és a csontot kiszedjük a levesből és a levet átszűrjük.
Egy pelenkával kibélelt szűrőn is leszűrjük, hogy egészen tiszta legyen. A vízbe áztatott zselatinlapokat is feloldjuk benne. Pár szál újhagymát és chilit egy száraz serpenyőben lepirítunk, majd a tányérok aljára rakjuk. Lime szeleteket, friss koriandert és mungóbabcsírát rakunk még mellé. A tányérokat felöntjük a levessel és 1 éjszakán át hideg helyen pihentetjük, hogy kocsonyává dermedjen.