Hirdetés

A tökéletes babkrémleves

Hozzávalók

4
főre

Hozzávalók 4 személyre

4 kisebb tortillalap

A leveshez

1 fej nagyobb vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 zellerszár
2 konzerv vörös kidney bab
1 sárgarépa
1 l alaplé
2 szelet bacon
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk őrölt kömény
só, bors
olívaolaj

A zöldfűszeres tejfölhöz

4 ek zsíros tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
Hirdetés

A tökéletes babkrémleves

Ha egy igazi gyorsan összedobható de tartalmas levest akartok, akkor ez a babkrémleves az! :P Ezután már csak egy könnyű süti és meg is van a vacsi/ ebéd. :D
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre

Hozzávalók 4 személyre

4 kisebb tortillalap

A leveshez

1 fej nagyobb vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 zellerszár
2 konzerv vörös kidney bab
1 sárgarépa
1 l alaplé
2 szelet bacon
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk őrölt kömény
só, bors
olívaolaj

A zöldfűszeres tejfölhöz

4 ek zsíros tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom

A bacont, hagymát, fokhagymát, répát, zellert felkockázzuk és egy lábasban egy kevés olajon alaposan lepirítjuk. A babot leszűrjük, rádobjuk a baconos alapra és megszórjuk a paprikával és a köménnyel, jól elkeverjük. Felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és kb.15-20 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott zöldfűszereket és jól elkeverjük. Egy száraz serpenyőben a tortillalapok mindkét oldalát megpirítjuk és felvágjuk cikkekre. Ezzel tálaljuk a levest és kanalazunk rá egy keveset a fűszeres tejfölből is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások