Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db kisebb tortillalap
A leveshez
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db zellerszár
- 2 konzerv vörös kidney bab
- 1 db sárgarépa
- 1 l alaplé
- 2 szelet bacon
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- olívaolaj
A zöldfűszeres tejfölhöz
- 4 ek zsíros tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A tökéletes babkrémleves
Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db kisebb tortillalap
A leveshez
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db zellerszár
- 2 konzerv vörös kidney bab
- 1 db sárgarépa
- 1 l alaplé
- 2 szelet bacon
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- olívaolaj
A zöldfűszeres tejfölhöz
- 4 ek zsíros tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A bacont, hagymát, fokhagymát, répát, zellert felkockázzuk és egy lábasban egy kevés olajon alaposan lepirítjuk. A babot leszűrjük, rádobjuk a baconos alapra és megszórjuk a paprikával és a köménnyel, jól elkeverjük. Felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és kb.15-20 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az apróra vágott zöldfűszereket és jól elkeverjük. Egy száraz serpenyőben a tortillalapok mindkét oldalát megpirítjuk és felvágjuk cikkekre. Ezzel tálaljuk a levest és kanalazunk rá egy keveset a fűszeres tejfölből is.